Napisao memoare

Dave Grohl priznao da misli na Kurta Cobaina cijelo vrijeme: ‘Nedavno sam ga sanjao‘

U svojim novim memoarima, frontman Foo Fightersa i bubnjar legendarne Nirvane, ispričao je svoj strelovit uspon do slave, očinstvu i cjeloživotnoj strasti prema glazbi.

Dugo nakon smrti Kurta Cobaina, njegov kolega iz benda i prijatelj Dave Grohl nije mogao ni čuti muziku koju su zajedno stvarali.

"Trajalo je to godinama, kad god bih čuo Nirvaninu pjesmu na radiju, promijenio bih stanicu. Više to ne radim. Kad se vozim s klincima u autu oni znaju staviti Nirvanu. Nije da sjedimo doma i pričamo o bendu cijele dane, ali svako malo pitaju me nešto i ja im objasnim što se događalo tada", ispričao je Dave Grohl za People.

image
Članovi Nirvane zajedno su živjeli i svirali.
ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Ovaj 52-godišnji glazbenik svoj je život pretočio u novu knjigu memoara "The Storyteller: Tales of Life and Music", koja će čitatelje povesti na žestoko i brzo kroz kako je on to nazvao - put od klinca s konjskim zubima i kvrgavim koljenima do rock zvijezde, oca, ali i više od toga.

Grohl je napustio srednju školu kako bi postao bubnjar, svirao je u bendu Scream, djelovali su na području Washington D.C.-a, nije ni sanja kakav će uspjeh postići Nirvana kada se priključio grupi i 1990. preselio u Seattle.

image
Novi memoari Davea Grohla.
HARPERCOLLINS

Čitajte i: VIDEO Supruga i kći Kurta Cobaina napravile najintimniji rock dokumentarac ikad

Svi su u s razlogom

"U biti sam bio cigo s bubnjevima i ručnom torbom, koji je završio živeći s dvojicom stranaca u bijednim stanovima, a cijelo sam se vrijeme pitao jesam li donio pravu odluku", prisjetio se prapočetaka nečega što će postati jedan od najutjecajnijih rock bendova svih vremena.

"No, kada smo otišli u prostoriju za probe i počeli svirati, bilo je prilično jasno da smo svi tamo s razlogom. Mislim da je naša najveća nada bila da zaradimo dovoljno novca za normalan stan i hranu", iskren je glazbenik.

image
Dave Grohl i Kurt Cobain poznavali su se 3,5 godine.
STEPHEN SWEET/SHUTTERSTOCK

Nirvana je prodala preko 75 milijuna primjeraka albuma, no Cobainova tragična smrt 1994. sve je prekinula, a taj je događaj duboko utjecao na Grohla.

"Mislim na njega stalno. Upravo sam ga sanjao, prije dva dana. Poznavao sam Kurta samo tri i pol godine, ali u tom smo periodu proživjeli za nekoliko života. Kurtove pjesme dirnule su cijeli svijet", zaključio je Grohl.

Linker
15. travanj 2024 03:01