RTL televizija
EKIPA DO SNOVA

Dina i Franka, tandem iz showa 'Tri, dva, jedan, kuhaj!': 'Prepoznaju nas na ulici i šapuću o nama po trgovinama'

Tandem kuhinje showa 'Tri, dva, jedan, kuhaj,' Dina Khaled Barghathi i Franka Štengl, osvajaju simpatije gledatelja jer su nevjerojatno sinkronizirane dok kuhaju, a pritom su još i zabavne. Žiri ih poprililčno uvažava, a ocjene su najčešće odlične.

Franka Štengl i Dina Khaled Barghathi su kulinarski par koji je žiri spojio jer vjeruje da se njihovi karakteri, znanja i vještine u kuhinji odlično nadopunjuju. Franka je mirna i organizirana perfekcionistica, dok je Dina hiperaktivna, puna pozitivne energije, ali ponekad i pomalo - brzopleta. U svakom slulčaju, nisu pogriješili!

Franka Štengl (24) dolazi iz mjesta Rude pokraj Samobora. Studentica je ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i obožava kuhati od malih nogu.

privatna fotografija

privatni album

"Kuhanje u studiju jedna je od stresnijih stvari koje sam probala u životu. Preko ekrana to se sve čini jako jednostavno dok je u stvarnosti situacija puno drugačija. Ograničeno vrijeme, nepoznati prostor, nepoznata oprema, slučajna partnerica, kamere, žiri, jako puno pitanja od strane novinara samo su neki od stresora u studiju", govori Franka koja inače obožava jesti thai i japansku kuhinju.

RTL televizija

Dina Khaled Barghathi (27) rodom je iz Libije, a u Zagreb je doselila prije 18 godina te sada živi u metropoli sa svojim sinom. Iako je po struci tekstilno-kemijska tehničarka, Dina trenutno radi u ugostiteljstvu te kao nogometna trenerica i sutkinja. Pohađa HNS akademiju jer jednog dana želi postati profesionalna nogometna sutkinja i trenerica.

privatna fotografija

"Dosta je stresno kuhati u studiju. Stres je prisutan što zbog kamera, što zbog ograničenog vremena, a na kraju najstresnije je zadiviti tri profesionalna nepca", rekla je Dina koja kaže da je zbog showa jako napredovala, a kao sutkinja slaže se da se s Frankom osjeća kao tim.

"Kao u svakom timu i kod nas se nekad vide nedoumice i neslaganje, ali to je samo zato što doista pokušavamo kuhati najbolje što možemo.", dodaje Dina koju veseli da su prošla ona vremena kad su se čudili ženama koje sude utakmice. Djevojke su sretne jer su zbog svog kuhanja postale zanimljive ljudima.

"Prepoznaju me na ulici, drago mi je da su to pozitivne reakcije i da mogu biti primjer da ako stvarno ulažeš trud i ljubav da možeš uspjeti", priča Dina, dok Franka primjećuje drugu stvar. "Počela sam primjećivati poglede i tiha šaputanja povremeno u trgovinama, a najčešće me prepoznaju djeca", dodaje Franka koja pametnije uživa u hrani.

"Oduvijek sam bila gurman koji uživa u hrani, a sada sam gurman koji umjereno uživa u kvalitetnoj hrani. Moj su najveći porok bili keksi i čips uz dodatak gaziranih sokova te kasno večerašnje i velike porcije hrane. Izbacila sam konzumni šećer, nezdravu hranu i pretjerivanje iz života nakon operacije slijepog crijeva. Danas uživam u voću, povrću i kvalitetnoj hrani uz tjelesnu aktivnost i vodim puno zdraviji i kvalitetniji život", kaže nam Franka. Dina ima jasnu viziju te priznaje da se najviše boji istančanog nepca Željke Klemenčić iz žirija.

RTL televizija

"Stvarno bih voljela jednog dana raditi kao chef. Zbog toga sam i došla u show, da svoje znanje koje sam imala proširim, da dobijem prilike za učenjem i da na kraju sve rezultira vođenjem vlastitog tima. To je nešto što sanjaš kao klinka i u ovim trenutcima imam osjećaj da sam na dobrom putu da ispunim svoje snove", kaže Dina koja slobodno vrijeme provodi sa sinom.

privatna fotografija

Linker
22. travanj 2024 00:08