hrabri istup

Dirljiva poruka Meghan Markle slama srca: 'Jedino pogrešno u ovom trenutku je ne reći ništa'

Bivša članica kraljevske obitelji na slobodi šalje još snažnije poruke mladima, tako je vojvotkinja učenicima svoje nekadašnje srednje škole poslala poruku koju će pamtiti do kraja života.

Meghan Markle obradila se učenicima u svojoj staroj školi, a tijekom ekskluzivnog javljanja iskoristila je da i sama pošalje snažnu poruku. Osvrnula se na ubojstvo Georgea Floyda, a ono što je posebno naglasila je jedino pogrešno je "ne reći baš ništa".

Vojvotkinja od Sussexa naglasila je da je njegov život važan, njezina snažna poruka odjeknula je u njezinoj staroj školi Immaculate Heart High School u Los Angelesu gdje trenutno živi s princem Harryjem i sinom Archiejem.

U razgovoru je naglasila da je jako nervozna, ali želi govoriti o temi koja je uzdrmala Ameriku, a riječ je o Afroamerikancima koji su ubijeni od strane policije.

"Nisam sigurna što bi mogla reći, a da ima težinu koju zaslužuje. Imam veliku tremu dok ovo govorim, ali jedino pogrešno je o tome šutjeti. Želim naglasiti da svi ti životi su važni, i oni kojima znamo ime i onima za koje imena ne znamo", dodala je u emotivnoj poruci.

"Sada se ponovno moramo izgraditi, i znam da će mnogi ljudi reći 'Koliko ćemo puta to morati napraviti?' Onoliko koliko je potrebno", nastavila je Meghan koja je u razgovoru dala svima nadu u bolje sutra. "Vi ste oni koji će voditi s ljubavi i suosjećanjem i dići ćete hrabrije svoj glas. Koristite ga i snažnije nego prije. Morate biti naoružani empatijom za one koji ne vide svijet na isti način kao vi jer ste vi otvoreni prema različitosti kao i vaši učitelji u Immaculate Heartu", naglasila je.

Meghan Duchess of Sussex attends the opening of the 91st 'The Field of Remembrance'
Westminster Abbey Field of Remembrance opening, London, UK - 07 Nov 2019,Image: 481678008, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no


Los Angeles,   - Megan Markle, The Duchess of Sussex, addesses the graduating class of Immaculate Heart High School virtual commencement speech.  “What is happening in our country and in our state and in our hometown of LA… I wasn’t sure what I could say to you. I wanted to say the right thing. I realized the only wrong thing to say is to say nothing because George Floyd’s life mattered and Breonna Taylor’s life mattered and Philando Castile’s life mattered and Tamir Rice’s life mattered… and so did so many other people whose names we know and whose names we do not know,” said Markle.      ---------         

*

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 526664733, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no

Meghan je već kao djevojčica mijenjala svijet. Tada je 11-godišnjeg Meghan govorila o pitanjima spolova i kako su njezina pisma na tu temu dovela do promjene u televizijskim reklamama. Naime, kada se svojedobno na TV-u pojavila reklama za perilicu posuđa pod sloganom 'žene diljem Amerike u borbi protiv masnih lonaca i tava', Meghan je odlučila napisati pismo u kojem naglašava kako je riječ o seksističkoj reklami te traži da se promijeni dio iz reklame te da umjesto 'žene' izgovore 'ljudi'.



Čitajte i:


Meghan i Harry raznježili svijet dosad neviđenom fotkom malenog Archieja

Nije se mogao suzdržati: Princu Harryju krenule suze kad je govorio o svojoj Meghan

Meghan Markle pokazuje koliko pazi na svoj trudnički trbuščić, a mnogi misle da pretjeruje

Linker
18. travanj 2024 11:14