Skladan par

Dirljiva priča heroja Švicarske: Anita i Mario Gavranović zaljubili su se na prvi pogled u butiku u kojem je ona radila

Uspješan nogometaš hrvatskih korijena rođen je u Švicarskoj, tamo je odrasla i njegova odabranica, zajedno grade život tako da se prilagode Marijevim obavezama

Nogometaš hrvatskih korijena, rođen u Švicarskoj, za čiju nogometnu reprezentaciju igra, Mario Gavranović zaslužan je za prolaz svoje ekipe, njegov gol u posljednjoj minuti donio je produžetke zbog kojih je Švicarska prošla u četvrtfinale Eura. I dok se Mario sa svojim kolegama priprema za utakmicu sa Španjolskom, od koje su Vatreni izgubili, za njega navijaju dvije najposebnije mu navijačice - supruga Anita i njihova kćerkica Leonie.

"Gledali smo utakmicu doma kod mene u Zürichu s obitelji i prijateljima. Bili smo strašno napeti, ali na kraju se sve dobro završilo. Ponosna sam naravno na njega i na cijelu švicarsku reprezentaciju! Ovo je velik uspjeh za našu državu. Sinoć je bila nezaboravna noć", rekla je Anita Gavranović za Gloria.hr i dodala da dane uvijek provodi jednako kad aMario nije s njima - zabavlja se s njihovom dvogodišnjom kćerkicom Lonie.

Koliko je vezan za dvogodišnju ljubimicu, Mario je pokazao i samo nekoliko dana prije utakmice između Švicarske i Francuske - kada je na Instagramu podijelio fotografiju svoje Lonie koja ga je posjetila na travnjaku. "Nedostaješ mi bobeli", napisao joj je Mario otkrivši kako tepa svojoj mezimici.

"Kada prvenstvo završi Mario će se pridružiti opet Dinamu i neće biti vremena za neki odmor ili proslave. Ali mi smo sretni i jedva čekamo da možemo opet bit skupa, što je najbitnije", zaključila je Anita.

Mario je rođen u Švicarskoj, no intenzivnu vezu s Hrvatskom ima otkako je 2016. došao igrati za NK Rijeku, da bi se kasnije prebacio u Dinamo. Na tom putu prati ga ljubav njegova života - supruga Anita.

Nakon što je u siječnju 2016. godine potpisao ugovor za NK Rijeku, nije trebalo proći mnogo vremena da Mario postane miljenik riječke publike, a ubrzo za njim je došla i njegova dugogodišnja djevojka Anita. U međuvremenu su stupili i u brak, a Mario je prešao u Dinamo.

Više puta Mario je u medijima isticao kako se njemu i Aniti dogodila ljubav na prvi pogled. Oboje su odrasli u Švicarskoj, tamo su se upoznali i zaljubili.

Čitajte i: Podrška žena našim nogometašima na tribinama: Vanja Modrić povela cijelu obitelj, Izabel Kovačić navijala s Blankom Vlašić

"Upoznali smo se u Zürichu, u butiku u kojem je radila. Kada sam potpisao za Zürich, došao sam u taj butik nešto kupiti i to je bilo to. U vezi smo već više od četiri godine, a vjenčanje u crkvi planiramo tek krajem sezone, u lipnju. Aniti se Rijeka jako sviđa, brzo se snašla i stekla prijateljice, iako joj je u početku bilo teško jer nikoga nije poznavala, ostavila je i svoj posao u Švicarskoj. Uživa ovdje i uvijek ima što za raditi", kazao je Mario za Jutarnji list u ožujku 2017. kada je igrao za NK Rijeka.

A kako je najavio - tako je i bilo, crkveno vjenčanje priredili su 3. lipnja 2017. Mario je na svom profilu objavljivao zajedničke fotografije u više navrata. "Što Bog spoji niko ne može da razdvoji", napisao je uz jednu zajedničku fotografiju te dodao datum njihova vjenčanja.

Slični životni putevi

Marijevi roditelji u švicarski Lugano došli su 1988., gdje su stigli iz Gradačca u BiH. Mario je rođen godinu dana kasnije. Obitelj mu i dalje živi u Švicarskoj - otac radi, a majka, koja je bila medicinska sestra, prestala je raditi zbog bolova u leđima. Mario ima starijeg brata Ivana, rođenog u BiH godinu dana prije preseljenja, koji radi u farmaceutskoj tvornici, i mlađeg Alena, rođenog 1993. u Luganu

Anitina obitelj prošla je sličan put, oni su iz Dervente u Bosni i Hercegovini, a u Zürich su se preselili kada je bila jako mala. Anita je u razgovoru za Novi list jednom prilikom opisala i kako ju je Mario zaprosio.

"Bili smo kod kuće, Mario me cijeli dan pitao volim li ga, a meni ništa nije bilo jasno. Bio mi je čudan, ali nisam mislila da će me zaprositi jer me uvijek zezao da ću ja biti ta koja će postaviti to pitanje", opisala je. Zatim je nastavila da je svako malo Mario bio na koljenima i prosio ju iz 'zezancije'. Otvorio je ladicu u kojoj stoje čarape, a Anita je pomislila da ju ponovno zafrkava te da je kutija prazna. "Kad ju je otvorio od sreće nisam znala što reći", kazala je Anita. Par se vjenčao u Švicarskoj.

Prilikom preseljenja u Hrvatsku, Mario je opisao kako im život na moru, u Rijeci. "U Rijeci, koja nije toliko veliki grad, možda nema toliko sadržaja kao u Luganu ili Zürichu. No, ovdje je more koje obožavam, čega u Švicarskoj nemamo. Što se nogometa tiče, mentalitet i odgoj igrača ovdje su možda malo drugačiji. No, na kraju krajeva, cilj je i ovdje i tamo isti. Tu nema nikakve razlike. Meni je ovdje jako lijepo", ispričao je Mario. Otkrio je da u slobodno vrijeme osim druženja s kolegama i suprugom, voli zaigrati tenis, a uživa i u gledanju filmova.

Da čekaju prinovu objavili su za Božić 2018. objavom na društvenim mrežama. Kruna njihova odnosa došla je u svibnju 2019. kada su postali roditelji djevojčice kojoj su dali ime Leonie. Neobično, ali divno ime, odabrali su joj još i prije nego je malena bila u planu. Kako je Anita otkrila nakon rođenja, oduvijek im se sviđalo i dogovorili su ako jednog dana dobiju kćerkicu dat će joj to ime. Malenu Lonie rodila je u Švicarskoj, a pričajući za domaće medije otkrila je i da je Lonie mirna beba i vesela beba s kojom se ne treba mučiti previše.

Pažljivi tata često objavljuje fotografije iz njihove svakodnevice iz kojih je vidljivo koliko su bliski, a malena Leonie već je velika navijačica tatinog Dinama, ali i nogometne reprezentacije Švicarske koja je zahvaljujući njemu prošla dalje u natjecanju na Europskom nogometnom prvenstvu.

Linker
16. travanj 2024 09:33