Ponos i čast

Dive su stigle u Washington: Uzbuđene i svečane Lady Gaga i J.Lo javile se uoči inauguracije

Dvije pop dive nastupat će tijekom ceremonije na kojoj će novi predsjednik SAD-a prisegnuti na dužnost. Obje pjevačice već su stigle u glavni grad zemlje odakle su se javile svojim obožavateljima.

Nakon burnih događanja svanuo je i taj dan, dugoiščekivan za mnoge Amerikance, danas će Joe Biden prisegnuti na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, kao i njegova zamjenica Kamala Harris. Zbog sigurnosnih razloga ove godine ispred kongresa zabranjen je pristup građanima - simbolično će biti postavljeno čak 200 tisuća američkih zastavica.

Iako bez publike na mjestu događanja, budući čelni ljudi na najviše pozicije te zemlje stupit će uz potporu i izvedbe dvije pop zvijezde njihove zemlje. Lady Gaga, koja je aktivno podupirala Joea Bidena, otpjevat će nacionalnu himnu, a Jennifer Lopez nastupit će tijekom glazbenog dijela svečanosti.

image
Lady Gaga pozdravlja vojnike Nacionalne garde.
FOTOGRAFIJE: ROBERTO SCHMIDT/AFP/PROFIMEDIA

One pripadaju samom vrhu američkog i svjetskog showbussinessa, a vrlo su rado prihvatile poziv da pjevaju budućem predsjedniku i prvoj potpredsjednici u povijesti. I Gaga i J.Lo već su stigle u Washington, u kojem je osiguranje, nakon nedavnih nereda ispred Kapitola, podignuto na najvišu razinu.

Lady Gaga na društvenim mrežama, nakon nekoliko politički motiviranih poruka, objavila je i selfie snimljen u zgradi Kongresa. Pozirala je ispod poznate kupole, odjevena u bijelo, s bijelom maskom na licu. Sklopljenih ruku i očiju poručila je da priziva mir.

"Molim da to bude dan mira za sve Amerikance. Dan za ljubav, ne mržnju. Dan za prihvaćanje, ne strah. Dan za sanjanje naše budućnosti sreće, kao zemlje. San koji nije nasilan, san koji pruža sigurnost našim dušama. Volim vas, iz Capitola", poručila je Gaga.

Svoj klasični izgled naglasila je kaputom-plaštom, a zaokružila pletenicama koje je pričvrstila na vrhu glave.

Velika čast

Druga Njujorčanka, ponosna predstavnica latinoameričke manjine te zemlje, Jennifer Lopez, čim je sletjela u Washington D.C. javila se na Instagramu. Prvu fotografiju na kojoj pozira kraj aviona na aerodromu - odjevena u sivo od glave do pete, od odjeće i obuće izrađene u različitim verzijama tvida.

Lopez se zatim presvukla u upečatljivu crno-bijelu kombinaciju kaputa i hlača od krupnog pepita uzroka. U toj kombinaciji fotografirala se s nekoliko skupina, prvo su na red došli vojnici, s kojima je latino diva snimila selfie.

"Koja je čast provesti nekoliko trenutaka s ovim hrabrim muškarcima i ženama. Hvala vam zbog vaše službe i žrtve. Odajem vam počast danas i svaki dan. Pjevat ću za vas i sve Amerikance", poručila je J.Lo uz simpatičan video na kojem je uhvaćeno kako zajedno poziraju za fotografiju.

Nakon toga pjevačica je pozirala i na stepenicama ispred Kongresa, s ekipom koja je zadužena za nastup na inauguraciji.

Osiguranje današnjeg događaja dignuto je na maksimalnu razinu, taj dio grada čuvat će 250.000 vojnika, uz pripadnike policije i tajnih službi. Na prilazu tog dijela Washingtona postavljeni su betonski blokovi i žica.

Nakon što će Joe Biden položiti zakletvu, glumac Tom Hanks će voditi 90-minutni program, koji se u normalnim okolnostima održavao uživo, no zbog pandemije Covida ove godine održat će se putem ekrana.

U programu će gostovati Garth Brooks, Jon Bon Jovi, Demi Lovato i Justin Timberlake, a emitirat će se na svim velikim američkim TV programima i platformama za streaming - s iznimkom Fox Newsa, konzervativne mreže koja je primarno podržavala Donalda Trumpa tijekom njegova predsjedavanja.

Pročitajte i:

Pjevačica će mu zapjevati na polaganju zakletve! Joe Biden i Lady Gaga već imaju povijest

Sve drugo je otkazano: Tom Hanks vodit će emisiju za Bidenovu inauguraciju s posebnim gostima

Na inauguraciji Zorana Milanovića pjeva Josipa Lisac: Prisjetili smo se kome je pripala ta čast prije nje

Svi su imali nešto za reći: Nabrojali smo bizarne trenutke i komentare koji su popratili inauguraciju

Linker
19. travanj 2024 21:15