Nova uloga

Dizajnerski iskorak najbolje hrvatske boksačice: Pokrenula je novi biznis, ali njime se ne oprašta od boksa

Zbog operacije šake morala je napraviti stanku koju je iskoristila za pokretanje brenda proizvoda za uređenje doma.

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin iskoristila je sportsku stanku za nove poslovne izazove. Pokrenula je brend proizvoda za dom pod nazivom Habazin International, a prodaje mirisne svijeće i ulja, aroma svjetiljke, difuzere, daske za posluživanje...

Birala ih je, kaže, vođena idejom što je trenutačno najprodavanije na najvećoj svjetskoj online platformi Amazon.

- Volim kada je prostor u kojem boravim ugodan i mirisan, a pogotovo mi se sviđaju mirisne svijeće Jo Malone. U Americi sam pronašla stručnjaka koji je napravio našu verziju, a ona mirisom i kvalitetom podsjeća na njih - kaže Ivana, dodajući da ovo ipak nije njezin oproštaj od boksa.

image
Mirisne svijeće s Ivaninim potpisom.
Habazin International

Nakon operacije šake nije trenirala dva mjeseca, a sad se polako vraća i nada se da će do kraja godine odraditi povratnički meč. A potom, najavljuje, slijedi novi napad na svjetsku titulu.

Borba sa štitnjačom

Ivana je prošle godine za Gloriju ispričala sve o svojoj borbi sa bolesšću štitnjače koju je izvadila 2016. godine. Unatoč doživotnoj terapiji pobijedila je u pet mečeva, osvojila IBO svjetsku titulu i jednom je već obranila.

Ivana Habazin tri godine nakon operacije štitnjače: 'Neću reći da sam odlično, ali ne predajem se'

"S obzirom na to da sam ja imala planove za nove mečeve, i za ponovno osvajanje titule svjetske prvakinje, nisam uopće o tome razmišljala kao o nečem strašnom. Sama sam sebi rekla da je najbolje rješenje operacija. Struma je bila gotovo veličine naranče, hormoni su bili katastrofa, za neko liječenje je trebala najmanje godina dana da bi vidjeli pomak, a ja toliko nisam imala. Tada sam razgovarala i sa profesorom Bedekovićem koji me je i operirao i on je rekao da je najbolje rješenje operacija. Potpuno sam vjerovala da će on izvesti operaciju bez ikakvih komplikacija, tako je i bilo", rekla je Ivana koja je imenovana na mjesto potpredsjednice Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Linker
14. travanj 2024 06:19