SUDSKI SPOR

Dobre vijesti za Cristiana Ronalda! Sud predložio odbacivanje optužbi za silovanje iz 2009. godine

Američki model Kathryn Mayorga tvrdi kako ju je Ronaldo silovao 2009. godine u hotelu u Las Vegasu. Slavni napadač je odbacio sve optužbe, a prema najnovijim informacijama, izgleda kako će sud presuditi u njegovu korist.

Sud u Los Angelesu donio je prijedlog da se odbaci slučaj protiv slavnog nogometaša Cristiana Ronalda, piše britanski Daily Mail. Riječ je o privatnoj tužbi američkog modela i bivše učiteljice Kathryn Mayorge koja tvrdi kako ju je Ronaldo silovao 2009. godine u hotelu u Las Vegasu. No, prema najnovijim informacijama, odnos između zvijezde Manchester Uniteda i bivše učiteljice Kathryn Mayorge bio je, kako navodi sud - sporazuman.

"Zadovoljni smo detaljnim preispitivanjem ovog pitanja od strane suda, ali i njegovom spremnošću da pravedno primijeni zakon obzirom na činjenice i preporuči odbacivanje građanskog predmeta protiv Ronalda", rekao je njegov odvjetnik Peter S. Christiansen. Njegov pravni tim odbacivanje optužbi na sudu tražio je ponovno u srpnju ove godine, a na ovaj prijedlog, odvjetnici Kathryn Mayorge imaju rok od četrnaest dana da podnesu žalbu.

image
2019. godine dobio je nagradu za najboljeg igrača
FABIO FERRARI/LAPRESSE/PROFIMEDIA

Nakon devet godina, bivša učiteljica iz Los Angelesa obznanila je kako ju je silovao jedan od najpoznatijih nogometaša svijeta te je s njim završila na sudu. Te 2009. godine bila je studentica, željna noćnih provoda, a u jednom od noćnih izlazaka upoznala je i Cristiana. Par se zabavljao u klubu u Las Vegasu nakon što je Ronaldo prišao Kathryn i ponudio joj piće, a nakon nekoliko godina u javnost su izašle i fotografije njihovog provoda. Te noći s društvom su se uputili u njegov apartman u hotelu Palms. U jednom trenutku je Kathryn otišla do kupaonice, a Cristiano je pošao za njom iako to navodno nije željela.

U iskazu je rekla kako ju je molio da mu dotakne spolovilo, tvrdi kako je to odbila, a nakon toga ju je pokušao natjerati na oralni seks.

"Rekao je da će mi dopustiti da ga poljubim. Na što sam odgovorila da ću ga poljubiti, ali da neću dodirnuti njegov penis. Vrlo snažno je navalio na mene i počeo me dirati te je odjednom bio na meni", rekla je te dodala kako ju je nakon toga odvukao u spavaću sobu te ju je tamo navodno silovao.

Čitajte i: Cristiano Ronaldo se slomio u televizijskom intervjuu: Nije ovo očekivao, ali suze su same krenule

Ovo su teške optužbe zbog kojih je Ronaldo u izvansudskoj nagodbi Kathryn platio 375 tisuća dolara. Zbog toga je, kako je rekla sudu, bila osramoćena i imala probleme s mentalnim zdravljem te je smatrala da će ju jedino javna presuda zadovoljiti u ovom slučaju.

image
Ronaldo sa zaručnicom Georginom na ljetovanju 2021. godine.
ELIOTPRESS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Ronaldo je također javno govorio kako se osjeća po ovom pitanju. U showu Piersa Morgana rekao je kako je jako loše.

"Sjećam se kad sam čuo vijest dok sam sjedio u dnevnoj sobi s djevojkom. Slušao sam optužbe kada su djeca ulazila u sobu i samo sam promijenio kanal jer sam se sramio", rekao je te još jednom negirao riječi svoje "partnerice za jednu noć".

Čitajte i: Smrt koja je potresla portugalskog napadača: Cristiano Ronaldo se oprašta od voljene osobe

Linker
19. travanj 2024 13:40