Raskošan Božić

Doček božićnog drvca: Tradiciju u Bijeloj kući staru 65 godina ispoštovala je i Jill Biden

Bijelu kuću posjetio je Hunter Biden, sin predsjednika Joea Bidena, s obitelji, zajedno je s pomajkom dočekao njihovo prvo božićno drvce u predsjedničkoj rezidenciji.

Jedna od dužnosti Prve dame Sjedinjenih Američkih Država je da dočeka i okiti božićno drvce za Bijelu kuću, a taj običaj, koji se njeguje od 1966., poštuje i Jill Biden (70). Supruga predsjednika Joea Bidena zahvalila je farmerima koji su joj drvce visoko oko pet i pol metara dopremili iz Sjeverne Karoline, a pozdravili su ih i njezin posinak Hunter Biden (51), njegova supruga Melissa Cohen (32) i jednogodišnji sinčić Beau. Drvce će biti postavljeno u ovalnom Plavom salonu Bijele kuće, a Prva dama još nije otkrila kako će ga dati okititi.

image

Maleni Beaus roditeljima također je dočekao božićno drvce.

CHIP SOMODEVILLA GETTY IMAGES

Čitajte i: Jill Biden prava je prva dama modernog doba: Niti jedna prije nje u povijesti Amerike nije ovo napravila

Oduševljena prva dama

No, prema tradiciji drvo će biti smješteno u ovalnom Plavom uredu, a ukrase će nacija prvi puta vidjeti za vrijeme Dana zahvalnosti. "Svake godine, luster iz prostorije se uklanja, kako bi božićno drvce u nju stalo u punoj visini", priopćeno je u izjavi prve dame.

Svoje oduševljenje svježim drvcem prva dama nije mogla sakriti pa je na upit novinara kazala sljedeće: "Predivno je, zapravo je veličanstveno".

Linker
15. travanj 2024 05:10