Agonija je završena

Đokoviću je odbijena viza, on se oglasio: ‘Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni‘

Tenisač je u Australiju stigao 5. siječnja kada mu je prvi put poništena viza, nakon kompleksnih sudskih postupaka, sud je u nedjelju 16. siječnja definitivno odlučio da mora napustiti tu zemlju.

Agonija oko ulaska tenisača Novaka Đokovića u Australiju, trajala je 11 dana i sada je dobila svoj kraj - viza mu je odbijena. Oko osam sati po našem vremenu srpski tenisač dobio je presudu kojom mu se ukida australska viza, mora napustiti tu zemlju i samim time ne može sudjelovati na Australian Openu, turniru koji je osvojio devet puta. Nekoliko minuta nakon što mu je priopćeno da mu je viza i drugi put odbijena, Đoković je se oglasio.

image

Novaku Đokoviću i drugi put je odbijena viza.

WILLIAM WEST AFP

"Želio bih da dam kratku izjavu kako bih se osvrnuo na ishode današnjeg ročišta na sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom da je moja žalba za sudsko preispitivanje odluke o ukidanju moje vize odbijena, što znači da ne mogu ostati u Australiji i sudjelovati na Australian Openu.

Poštujem odluku Suda i surađivat ću s nadležnim organima u vezi mog odlaska iz Australije.

Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni i nadam se da sada svi možemo fokusirati na igru i turnir koji volim. Poželio bih igračima, voditeljima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru.

Na kraju, htio bih se zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnjacima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage", piše u pisanom priopćenju Novaka Đokovića prenosi Noizz.

image

Tenisač mora napustiti Australiju.

WILLIAM WEST AFP

Čitajte i: Đoković se oglasio po prvi put: ‘Želim odgovoriti na dezinformacije, kako bi se umirila zabrinutost‘

Saga s vizom

Novak Đoković u Australiju je stigao 5. siječnja kada mu je poništena viza, nakon čega je smješten u hotel Park u Melbourneu, u tom prihvatilištu za migrante proveo je četiri noći. Njegov slučaj došao je na sud idućeg ponedjeljka, gdje ga je sudac oslobodio jer je odluka o otkazivanju vize po dolasku u Australiju neosnovana zbog nepoštivanja procedure.

Međutim nakon toga australski ministar za imigracije Alex Hawke odlučio je, 14. siječnja, poništiti vizu Đokoviću jer bi njegov boravak u zemlji mogao utjecati na jačanje protivljenja cijepljenju protiv Covida-19 u Australiji te je tenisač vraćen u prihvatilište za migrante. Finalnom odlukom, trojica sudaca jednoglasno su odlučila poništiti vizu Novaku Đokoviću, zbog čega je primoran napustiti Australiju, time je onemogućeno da se natječe na Australian Openu i potencijalno osvoji svoj 21. Grand slam turnir

Čitajte i: Novaku Đokoviću ponovno ukinuta viza, ali ima diplomatsku putovnicu: Hoće li ga ona spasiti od deportacije?

Čitajte i: Novak Đoković zaradio je naziv ‘antivaksera‘ i opet podijelio svijet: Svi se čude, ali on ide po svom!

Linker
18. travanj 2024 17:12