POŽAR NA SETU

Dom filmova o Jamesu Bondu u plamenu! Ovo je već treći požar u posljednjih 45 godina otkako je otvoren

Požar je buknuo u četvrtak navečer, navodno su zahvaćene dvije zgrade u kompleksu, a detaljnijih informacija još uvijek nema.

U Pinewood filmskom studiju u Ujedinjenom Kraljevstvu u četvrtak navečer izbio je požar, a britanski mediji zasad nemaju informaciju koliko je toga oštećeno, piše The Sun. Riječ je o kompleksu u britanskom gradu Slough gdje su se snimali nastavci filmova o kultnom tajnom špijunu Jamesu Bondu, no to je i dom brojnih drugih produkcija, poglavito Marvelovih nastavaka. Uzrok požara nije poznat. Stanovnici u blizini rekli su kako su čuli jako eksploziju, a ubrzo se na društvenim mrežama pojavila informacija kako je filmski studio u plamenu. Šteta još nije procijenjena.

image

Pinewood Studios

PETER MANNING/LNP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pinewood je pozornica Jamesa Bonda od 1976. godine, a njegova izgradnja koštala je 1,8 milijuna dolara. Ovo je već treći požar u kompleksu. Prvi je izbio 1984. godine na snimanju filma "Legenda" redatelja Ridleya Scotta, uništen je gotovo do temelja, a onda je ponovno otvoren nekoliko godina kasnije.

Pretposljednji požar dogodio se na snimanju Jamesa Bonda s glumcem Danielom Craigom u njegovom prvom nastavku "Casino Royale", 2006. godine. Snimanje su prekinuli na nekoliko dana, no to nije znatno utjecalo na daljnju produkciju.

Kroz godine, osim za snimanje Jamesa Bonda, Pinewood filmski studio bio je kulisa brojnim drugim filmovima. Bio je dom kambodžanskih hramova za snimanje filma "Lara Croft: Tomb Raider", Louvre galerija u filmu "Da Vincijev Kod" i čokoladna rijeka u filmu "Charlie i tvornica čokolade", ribarsko selo za film "Mamma Mia!", a neke od scena novog nastavka "Za smrt nema vremena" uprizorene su također u tom studiju.

Čitajte i: Daniel Craig i njegov gorko-slatki rastanak od Bonda: Uloga koja mu je promijenila život, donijela mu je i probleme

Linker
23. travanj 2024 18:41