nije sve med i mlijeko

Domaća voditeljica o majčinstvu: ‘Nije bajka, nema me, ne spavam, ne jedem normalno, katkad je horor‘

Početkom travnja u dom urednice i voditeljice N1 televizije Nine Kljenak i njezinog partnera, pravnika Vedrana Đulabića stigla je prinova, djevojčica Sofia, a iako ju je Ninina petogodišnja kći Francesca s radošću dočekala, uslijedili su dani puni izazova. Premda novi život u svaki dom unese radost i neizmjernu sreću, katkad prevladaju i oni teži trenuci o kojima mnoge majke šute. No, ne i Nina....

Majčin je dan bio idealan povod da se Nina Kljenak (36) osvrne na svoju najljepšu, ali i najtežu životnu ulogu. Osim što je podijelila idiličnu fotografiju uz svoje kćeri kraj koje je mogla napisati ono što prvo vidimo na njoj – ljubav, sreću, djecu i majku, Nina je bez zadrške opisala trenutne osjećaje i borbu koju vode mnoge majke, posebno u prvim mjesecima djetetova života.

„Lijepa je fotografija, hvala fotografkinji na strpljenju da nam ostanu lijepe uspomene ali mi djeluje pomalo nestvarno.Stvarnost je jutrošnja šetnja u kojoj se vučem jer ne spavam zadnjih par tjedana, čekaj, je li ono na semaforu crveno ili zeleno... Eto, dobili smo bebu nespavalicu, ali barem u kolicima ne vrišti. Vučem sa sobom i stariju, koja se i sama vuče jer je u sporoj fazi. Trebam joj opet održati lekciju oko ponašanja (kad se probudiš operi zube, što šalica puna čaja radi na parketu, lijepo sjedi za stolom, poslušaj me kad ti se kaže da mi se žuri) a sve skupa je jedan dugi dan u kojem se trudim zadovoljiti potrebe jedne i druge s tim da ova prva plače po cijeli bogovetni dan, a druga kontinuirano traži potvrdu svog mjesta pod mojim Suncem što uključuje čitanje priča, vožnju na rođendane, razgovore nasamo”, započinje priču.

image
Nina Kljenak u trudnoći
MARKO TODOROV/CROPIX

Voditeljica i urednica otkrila nam je sretne vijesti: ‘U moju modernu obitelj uskoro stiže prinova‘

Ni noći nisu ništa manje uzbudljive.

„Noć nije noć već noćna mora jer prva više voli papati po noći nego po danu, a druga ima stvarne noćne more, hvataju je vuci i hajduci i hoću mamu, hoću mamuuuuuuuuu.

Kažu, stabilizirat će se to. I hoće valjda, ali svaki dan je kao godina, kažu 'pa odmaraš se, na porodiljnom si', očito nikad niste imali dijete/cu, kažu 'pa i meni je tako bilo, i još gore, ja ih imam četvero, petero, desetero', u redu, što da se tu radi, svaka čast, eto, meni je sad horor, i nema me, i ne spavam, i ne jedem normalno i proći će, sve prolazi, ali eto, nije majčinstvo samo bajka, često nije i nije sve mit i ružice i srdašca. I zato svaka čast svim mamama koje stavljaju svoje potrebe na drugo, treće, zadnje mjesto (nekad potpuno, nekad djelomično), svaka čast mojoj mami koja se hrabro nosila s nas troje, a da ja to, kao najstarija, nisam ni primijetila, da je (i) teško.

Ovdje nisam još otvorila temu posla i majčinstva. Idemo dan po dan”, zaključila je Nina čestitavši svim majkama njihov dan.

Najljepši Uskrs u zagrebačkom domu televizijske urednice i voditeljice: Stigla je prinova!

Djevojčicu Francescu Nina je dobila prije pet godina u braku s američkim piscem Carmenom Gentileom, a nakon razvoda se zaljubila u profesora Upravne znanosti na Pravnom Fakultetu u Zagrebu, Vedrana Đulabića s kojim je prije nešto više od mjesec dana dobila kći Sofiju. U intervjuu za Gloriju otkrila nam je kako su se upoznali. "Vedrana sam poznavala površno jer je nekad znao gostovati na N1 televiziji no bolje smo se upoznali kad sam razmišljala o upisivanju postdiplomskog studija iz njegove domene. Postdiplomski ipak nisam upisala, no zaljubili se jesmo. Osvojio me smislom za humor i činjenicom da gotovo nikad ne gubi tlo pod nogama. Bilo što da se dogodi znam da neće izgubiti kontrolu", rekla nam je.

Linker
12. travanj 2024 00:02