Danijel Bartolic / Hanza media
Oporavlja se

Đorđe Balašević nakon bolnice: 'Rekli su mi da ću opet moći trčati, ali ja ne vjerujem u to'

Legendarni novosadski pjevač doživio je infarkt sredinom studenog i morao je otkazati sve koncerte. Iako se sada puno bolje osjeća, obožavateljima je poručio kako nije siguran hoće li moći nastupati u Osijeku i Zagrebu.

Obožavatelji Đorđa Balaševića ostali su u šoku kada su srpski mediji izvijestili da je popularni pjevač hospitaliziran sredinom prošlog mjeseca. Sumnjalo se na infarkt, no tada još nitko od njegove obitelji nije potvrdio glasine. Njegova kći Jelena Beba Balašević na svom Facebooku objavila je kako je koncert njezinog oca u Kragujevcu otkazan zbog zdravstvenih razloga, a nekoliko dana kasnije njegov sin poručio je obožavateljima da 'ne čitaju novine jer Đorđe poručuje da će se možda čak i boriti na Megdanu kako se osjeća'.

Sada, mjesec dana kasnije, Balašević se prvi put nakon hospitalizacije obratio javnosti i to putem Facebooka svoje kćeri te otkrio kako su mu ugrađeni stentovi.

"Bio sam u maloj nekoj frkici, žao mi je što sam morao odgoditi koncert u Kragujevcu. Novinari obično puno pretjeruju, ali ovaj put nisu puno pretjerali. Bio sam u bolnici četiri dana, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me dotjerali. Prvi put mi je netko nešto stavio, uvijek ti liječnici nešto vade, ovaj put su mi stavili četiri stentića", rekao je pjevač.

"Rekli su mi da ću moći trčati, no ja ne vjerujem u to. Nemojte me pitati jesam li dobro, jer neću više nikad biti dobro zato što imam 100 godina. No nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje smo stali i da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu", uspio se malo i našaliti s cijelom situacijom.

"Tu se oporavljam u našem dvorištu uz pomoć svoje obitelji, naravno, no sada je najljepši mjesec koji je posebno važan u mojoj obitelji, jer imamo i tri rođendana i moja jedina ljubav, supruga Olivera izdaje knjigu te moram biti ovdje prisutan", poručio je Balašević te se osvrnuo i na predstojeće koncerte koje bi trebao održati u Osijeku, 20. prosinca, i Zagrebu 26. prosinca.

Split, 090318.
Djordje Balasevic odrzao koncert pred punom dvoranom Spaladium Arene.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunović / CROPIX

"Moram se prvo konzultirati s dva liječnika koji puno bolje znaju kako sam. Njih trebate pitati kako je Đole, a ne mene. Neki dan čitam u novinama da je Balašević potvrdio koncert u Osijeku. Nisam ga potvrdio, ali Osijek je moj lega grad. Ako ne uspijem u Osijeku održati koncert, onda neću nigdje. I u Zagrebu, gdje uvijek dolazim da se liječim, a ne da provjerim jesam li bolestan", kazao je.

"Da se mene pita, ja bih te koncerte već sad obećao. Ali da se mene pitalo, ja ne bih bio sasvim živ. Bolje da se pita druge. Bio sam u bolnici i imao problema koji se mogu nazvati i životno ugroženim. To nije nikakva vijest. Za mene je vijest kada najpoželjniji momak u regiji održava koncert u Beogradu i ima 70 godina. Kad jedan deda završi na Institutu za kardiovaskularne bolesti to nije nikakva vijest", ponovno je rekao u svom stilu.

Obožavatelji su mu poručili dobre želje i rekli kako su uz njega, a on im se zahvalio i rekao da se iznenadio količinom podrške: "Nitko za koncerte u Osijeku i Zagrebu nije vratio karte, to neću nikada zaboraviti", poručio je Balašević.

Linker
22. travanj 2024 12:15