S bivšom suprugom naš je poznati glumac bio u braku od 2015. do 2018. godine i imaju kćer Lenu.
 Ivan Posavec/Hanza Media
PRVI VELIKI INTERVJU

Dražen Čuček prvi put govori o propalom braku: 'Nedostajao mi je osjećaj poštovanja, moj osobni prostor, sloboda i glas...'

Razdoblje osobnog čistilišta kroz koje je u posljednje dvije godine prolazio zagrebački glumac ostavio je iza sebe: u novu fazu života ulazi kao član ansambla kazališta Kerempuh, a unatoč bračnom krahu vjeruje da bi se ponovno mogao oženiti. U velikom intervjuu za novi broj magazina Gloria iskreno progovara o otkazu, bivšoj supruzi, psihoterapiji i što osjeća kad njegova bivša supruga javno govori da je samohrana majka njihove kćeri.

'Da smo ovaj razgovor vodili prije šest mjeseci, imao bi puno pesimističniji ton', s osmijehom govori zagrebački glumac Dražen Čuček (49), koji je ulaskom u 2020. iza sebe ostavio turbulentno razdoblje i započeo novu fazu u svojem životu. Naime, nakon što se krajem 2018. razveo od producentice, scenaristice i glumice Jelene Veljače, s kojom ima četverogodišnju kćer Lenu, u travnju prošle godine dao je i otkaz u gradskom kazalištu Komedija, čiji je član bio čak 23 godine. Velike životne promjene nisu ga slomile, već, naprotiv, dale vjetar u leđa da prihvati izazove...


U vrlo kratkom vremenu dali ste otkaz i razveli se. Je li to bila kriza srednjih godina?

- (smijeh) Nije bila nikakva kriza, ali se poklopio trenutak u kojem sam shvatio da imam samo jedan život. Želim li ga ovako provesti? Ili želim poboljšati njegovu kvalitetu? Odlučio sam se za ovo drugo. Nekako mi je bilo zgodno sve te stresove, među kojima je bila i renovacija stana, staviti u jedan koš te ih se istodobno riješiti. Sada se i psihički i fizički osjećam dobro.


Što vam je bilo stresnije - otkaz, razvod ili renoviranje stana?

- Ipak razvod. Odvojiti se od jednog načina života, ali i zbog kćeri Lene oprezno se prilagoditi novom. Bilo je doista teško. Borba između osobnih, moralnih i društvenih demona nije bila jednostavna. No, kada rješavaš problem po problem, vrlo brzo ti postane jasno kako treba reagirati.


Izvana je vaš brak izgledao idealan... Što se zapravo dogodilo?

- Nedostajao mi je osjećaj poštovanja. Moj osobni prostor, životna vibracija na kojoj funkcioniram nije se poštivala. Kada vam netko okupira teritorij, imate potrebu vratiti ga. Imao sam potrebu vratiti svoj osobni prostor, svoju slobodu, autonomnost i glas.


Koliko su tome pridonijele vaše razlike: dok vi zazirete od medijske eksponiranosti, vaša bivša supruga u svojim je tekstovima i objavama uključivala elemente iz privatnog života?

- Bio je to veliki problem. Tek sam nedavno to dvoje uspio razdvojiti. Više nemam uvid u njezine objave. Previše su me uznemiravale pa sam se odmaknuo. Sve sam blokirao i potpuno se izolirao.


Znači, više niste prijatelji na društvenim mrežama?

- Ne, već dulje vrijeme.


Nakon svega, možete li se zamisliti u novom braku?

- Da, zašto ne?


Imate li novu ljubav u životu?

- Trebalo mi je vremena da posložim neke stvari u životu, a ne da tražim novu ljubav. U tom životnom neredu bilo bi stvarno nezahvalno nekoga drugoga uvući i ponuditi mu svoj duhovni nemir. Ne bi bilo fer. - rekao je Dražen Čuček za novi broj magazina Gloria.


Cijeli intervju možete pročitati u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od četvrtka 23. siječnja.

Uključite se u veliku nagradnu igru Glorije i osvojite Scavolini kuhinju po svom izboru - u vrijednosti od 100 tisuća kuna. Prvi kupon mogli ste kupiti u izdanju Glorije od 16. siječnja, a drugi kupon možete kupiti u novom broju Glorije.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri trebate skupiti dva kupona, a ako ste jedan propustili, u Gloriji koja izlazi 30. siječnja moći ćete kupiti Joker kupon.Dobitnik će biti objavljen 13. veljače u Gloriji.

Linker
06. ožujak 2024 16:54