Pjevačica Duffy
 Instagram
Strašno iskustvo

Duffy se konačno otvorila: 'Mislila sam da ću uništiti život ako progovorim, ali šutnja je bila još gora'

Pjevačica koja je posljednjih 10 godina nestala sa scene nedavno je otkrila da je bila žrtva otmice i silovanja, sada je u intimnom pismu otkrila više detalja o svemu što se dogodilo, sve je započelo na proslavi njezinog rođendana.

Pjevačica Duffy nedavno je zaprepastila svijet priznanjem da je prije mnogo godina karijeru naprasno pauzirala zbog torture koju je prošla, bila je žrtva otmice, tijekom četiri tjedna nepoznati napadač ju je i silovao.

Iako ni sada nije otkrila njegov identitet pjevačica punog imena Aimée Ann Duffy (35) otkrila je mnogo više detalja, prvi je to put da je progovorila o detaljima tog stravičnog iskustva, napisala je pjevačica na svojoj stranici.

"Silovanje je kao živo ubojstvo, živ si, ali mrtav. Mogu samo reći da je bilo potrebno ekstremno mnogo vremena, ponekad sam osjećala da nikad neće proći, kako bih sakupila razbacane djeliće sebe", napisala je Duffy.

Duffy je u svom strelovitom usponu 2008. imala najprodavaniji UK album, osvojila je tri Britt Awarda i nagradu Grammy, nakon što je izdala drugi album, doslovno je nestala 2010.

Mjesec dana nakon što je prvi put na Instagramu progovorila o razlogu svog desetgodišnjeg nestanka, Duffy je objavila i poduže pismo s nešto više detalja. "Bio je moj rođendan, bila sam drogirana u restoranu, nakon toga sam bila drogirana četiri tjedna i odvedena sam u stranu zemlju", napisala je pjevačica.

"Ne mogu se sjetiti ukrcaja na avion i vožnje putnim vozilom. Smještena sam u hotelsku sobu gdje se počinitelj vratio i silovao me".

Sjeća se i da je razmišljala o bijegu, ali bojala se da će on zvati policiju. "Ne znam odakle mi snaga da izdržim te dane, osjećala sa prisustvo nečega što mi je davalo snagu da preživim", napisala je Duffy.

Opisala je kako se zajedno s napadačem vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo, avionom, ali i da je znala kako je u neposrednoj opasnosti, jer je otmičar prijetio da će je ubiti.

MUNICH, GERMANY - JANUARY 24:  Singer Duffy attends the Focus Night as part of the DLD conference 2011 at Haus der Kunst on January 24, 2011 in Munich, Germany.  (Photo by Hannes Magerstaedt/Getty Images)
Getty Images
Duffy snimljena u Munchenu 2011. godine

"Nisam osjećala da je sigurno obratiti se policiji. Mislila sam da ako išta pođe krivo, ubit će me, i ubio bi me. Nisam mogla riskirati da netko pogriješi ili da sve završi u vijestima u to doba kad sam bila ugrožena".

Kasnije postojao je velik rizik da pjevačica počini suicid. Ponekad tjednima nije vidjela "ni žive duše".

"Skinula bih pidžamu i bacila je u vatru zatim bih obukla novu. Kosa mi se toliko zapetljala jer je nisam češljala, od tuge, potpuno sam je odrezala".

"U tom skrivanju i ne pričanju, dopustila sam da mi silovanje postane suputnik". Razmišljala je i o tome da promijeni ime, izgled te da potpuno nestane i ode živjeti u drugu zemlju.

"Mislila sam da će mi javno objavljivanje moje priče potpuno uništiti život, a zapravo ga je skrivanje uništilo mnogo više. Vjerujem da me ubija to što ne pjevam", napisala je.

Pjevačica je u poduljem pismu objasnila i da je prva osoba kojoj se povjerila bila psihoterapeutkinja koja joj je uvelike pomogla da ponovno počne živjeti. "Jednostavno moram biti jaka, zaključiti to i suočiti se sa strahovima uspravne glave. Shvatila sam da se ne mogu izbrisati, živim svoj život, moram biti potpuno iskrena i imati vjere u ishod".

Zaključila je riječima da će to desetljeće ostaviti za sobom te da se nada kako više neće biti pitanja - Što se dogodilo s Duffy? "Sada znate... i ja sam slobodna".

Pročitajte i:

Linker
09. travanj 2024 10:12