Michael Jackson i James Safechuck 1988. godine
 Profimedia, TEMP Rex Features
'Leaving Neverland'

Dvojica zlostavljanih muškaraca šokirala svijet: Progovorili u eksplicitnom filmu o Michaelu Jacksonu

Najveći američki festival nezavisnog filma Sundance Film Festival ovoga je petka premijerno prikazao dokumentarni film o Michaelu Jacksonu 'Leaving Neverland' – točno deset godina nakon njegove smrti.

Četverosatni film, koji će biti emitiran na HBO-u detaljno opisuje navode Wadea Robsona i Jamesa Safechucka o zlostavljanju, iznose se novi, nepoznati te vrlo eksplicitni detalji mučnih odnosa zbog čega su ga već sada mnogi kritičari prozvali horor filmom, a Jacksona nazvali čudovištem.

Dokumentarac tvrdi kako je preminuli kralj popa dječacima davao nakit zauzvrat za seks te da je čak glumio i cijelo vjenčanje sa zavjetima i dijamantnim prstenom za jednog dječaka. Obitelj Jackson nije pokušala zaustaviti prikazivanje na bilo koji način, ali nećak kralja popa potaknuo je svoje sljedbenike na Twitteru da bojkotiraju sponzore Sundancea. Jackson je još za života demantirao sve optužbe da je zlostavljao maloljetne dječake.

MICHAEL JACKSON AND JIMMY SAFECHUCK
MICHAEL JACKSON IN LONDON, BRITAIN - 1988, Image: 230647631, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Michael Jackson i James Safechuck 1988. godine

Kritičar Patrick Ryan za USA Today piše kako je Jackson okretao svoje žrtve protiv njihovih roditelja i želio im stvoriti negativne emocije prema ženama, a tvrdio im je da ih je Bog spojio. Kasnije bi ih jednostavno 'zamijenio' novim, mladim dječacima. Neki od njih su Wade Robson i James Safechuck koji godinama tvrde da ih je Jackson silovao i zlostavljao na njegovom Neverland Ranch posjedu, a upravo njih dvojica nose velik dio dokumentarca svojim ispovijestima za koje su dobili same ovacije publike.

Zastupnici Michaela Jacksona nakon premijere su izdali priopćenje kako je film vrsta tabloidnog karakternog ubojstva koje je pjevač trpio u životu, a sada i u smrti te da su Robson i Safechuck iznijeli laži. Filmski kritičar Jeff Wells za Hollywood Elsewhere rekao je da je Leaving Neverland horor film - intimna, vjerodostojna i ponekad seksualno eksplicitna priča o dva dječaka koji su postali 'posebni prijatelji' Michaela Jacksona.

Entertainer Michael Jackson testifies in Santa Maria Superior Court,
November 13, 2002, in a trial in which he is accused of canceling
concert appearances, costing the promoter several million dollars.
Jackson is accused by German-based promoter Marcel Avram of breach of
contract and fraud for allegedly backing out of two New Year's Eve 1999
shows. REUTERS/Spencer Weiner/POOL

SAW/HK - RP3DRIEJGNAA
REUTERS
Pop-ikona 2002. na suđenju zbog otkazanih koncerata...

'Osjećam mučninu nakon što sam pogledala prvi dio Leaving Neverlanda. Njegove žrtve su vrlo vjerodostojne. Svi smo pogriješili kada smo navijali za Jacksona. Bio je pedofil', napisala je filmska kritičarka Mara Reinstein iz US Weekly.

Linker
16. travanj 2024 09:48