Gloria
SAMO TRADICIONALNO

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Predsjednica se priprema za Uskrs, na Dolcu je kupila sve za blagdanski stol

Bez puno pompe i mjera sigurnosti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pojavila se danas na zagrebačkoj tržnici i sama odabrala namirnice za Uskrs, čime je pokazala kako će se i na njezinom stolu naći tradicionalna jela.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pripremama je za najvažniji katolički blagdan. Nakratko je napustila svoj ured i posjetila najpoznatiju zagrebačku tržnicu Dolac u srcu metropole kako bi kupila namirnice za predstojeće dane. Predsjednica se držala tradicije naših krajeva pa su se u njezinoj 'košarici' našli riba i škampi za Veliki petak, dok će za Uskrs na jelovniku biti, kao i kod većine - šunka. Uz to će, kako se može vidjeti iz fotografija, poslužiti i domaće rotkvice, mladi luk te zelenu salatu.

Gloria

Gloria

Gloria

Gloria

Blagdane će predsjednica provesti u svojoj rodnoj Grobnišćini gdje će u pripremi delicija sudjelovati svi članovi obitelji - suprug Jakov te djeca Katarina i Luka, dok je jedan od deserata već spreman. Naime, na Sajmu otočkih proizvoda kupila je rapsku tortu, koja je jedna od njezinih omiljenih slastica. Glavni sastojci torte su bademi i liker od višnje.

Doznali smo i kako je predsjednica velika ljubiteljica divljih šparoga pa će uskrsno slavlje sa svojom obitelji provesti uz tradicionalni doručak, koji uključuje fritaju s divljim šparogama, kuhane pisanice te tradicionalnu grobničku palentu kompiricu.

Gloria

Gloria

Linker
18. travanj 2024 10:15