Vedran Peteh
JESEN PUNA IZAZOVA

Elizabeta Brodić: Dvije životne prekretnice za zvijezdu serije 'Drugo ime ljubavi'

Dok se nova glumačka zvijezda Elizabeta Brodić u serijalu 'Drugo ime ljubavi' bori za naklonost dvojice muškaraca - u privatnom životu vjerna je dugogodišnjem dečku s kojim će uskoro započeti zajednički život.

Iako su joj samo 24 godine, iza zagrebačke glumice Elizabete Brodić već je respektabilna karijera: igrala je u tri predstave, od kojih je za ulogu u “Luđaku i opatici” ove godine osvojila Zlatni Studio za najbolje Novo lice u kazalištu, 2018. zablistala je kao Marta u filmu Eduarda Galića “Za ona dobra stara vremena”, a sada slijedi novi veliki izazov zahvaljujući kojem bi mogla steći mnogo širu popularnost. U novom serijalu Nove TV “Drugo ime ljubavi”, koji se snima na Kvarneru i u dvorcu Lužnica u Zaprešiću, Elizabeta igra glavnu ulogu - snalažljivu slatkicu Lolu koja se nađe u ljubavnom trokutu s Momčilom Otaševićem i Slavkom Sobinom.

elizabeta brodic_Nova TV_snimanje serijala Drugo ime ljubavi
Nova TV
Elizabeta Brodić sa Slavkom Sobinom u serijalu ‘Drugo ime ljubavi’

- Lola je pametna, ambiciozna i energična, ali i os­­jetljiva umjetnička duša. Ona zna što želi i kako do toga doći, no pritom upada u brojne probleme. Prava je cura sa stavom, kakva sam i sama - otkriva Elizabeta, kojoj je ovo prvo iskustvo u velikoj TV seriji od 160 epizoda. Naime, dosad se na malim ekranima pojavila samo prošle godine u jednoj epizodi srpskog serijala “Besa”, u kojem je glumila kćer mafijaša. Iako snimanja traju od ranog jutra do večeri, kaže da se vrlo brzo uklopila u ekipu iskusnih glumaca, od kojih je dotad poznavala samo Barbaru Rocco.

- Vrlo sam odgovorna i prava štreberica pa se dobro nosim sa žestokim tempom na koji nisam navikla. Najviše mi pomažu Momčilo Otašević i Slavko Sobin, koji su sjajni dečki. Zanimljivo je da sam na casting pozvana zbog manje uloge razmažene šminkerice Maje, no kad su me producenti vidjeli, ponudili su mi Lolu. Bilo je to za mene veliko iznenađenje, ali nisam dvojila oko prihvaćanja jer obožavam izazove - kaže Elizabeta, dodajući da je jedino po čemu se privatno razlikuje od Lole prošlost. Naime, Lola je imala teško i siromašno djetinjstvo, a Elizabeta je odrasla na zagrebačkom Tuškancu kao sretno dijete okruženo ljubavlju majke Stanke Sunčane, magistrice matematike i informatike, te oca Davora, pravnika. Roditelji su Elizabetu i njezinu mlađu sestru Margaretu, studenticu ekonomije, od malih nogu vodili na putovanja po Europi, gdje su obilazili muzeje i uživali u dobrim restoranima. Elizabeta je s tri godine krenula na satove plesa, a poslije i glume u Zagrebačkom kazalištu mladih. Šest godina je trenirala sinkronizirano plivanje. Uz mamu je, kaže, zavoljela kazalište i književnost, a uz tatu film i glazbu.

- Iako se nitko od mojih nije bavio umjetnošću, svi je jako vole i cijene. Zato moji roditelji, kad sam im u trećem srednje rekla da želim biti glumica, nisu imali ništa protiv. Odrasla sam u vrlo liberalnoj obitelji u kojoj su me učili da uvijek moram o svemu imati svoj stav, ali i da ga moram znati razumno argumentirati. U srednjoj školi sam išla u debatni klub, pisala priče i eseje, a tema mi je često bila podijeljenost društva na svim razinama. I danas vjerujem da nije važno tko si i odakle dolaziš, nego kakav si čovjek. O temama koje su me zanimale često je u svojim pjesmama pjevalo Hladno pivo, moj omiljeni bend iz srednje škole, na čiji sam koncert išla s cijelom obitelji. Tata je bio roker i u mladosti imao svoj bend, a ujak Stjepan Jureković nekoć je bio bubnjar grupe Kawasaki 3p, što dovoljno govori o ozračju u kakvom sam odrasla - objašnjava Elizabeta, koja je prošle godine završila studij glume na Akademiji dramske umjetnosti.

Prvu šansu dao joj je još na trećoj godini studija Matko Raguž u predstavi "Disco svinje" Teatra Exit, nakon čega je u HNK Varaždin igrala u komadima "Luđak i opatica" i "Terminus".

S Marinkom Prgom u predstavi ‘Luđak i opatica’, koja joj je 2019. donijela nagradu Zlatni Studio za novo lice u kazalištu

Svjesna je da će glavna uloga u serijalu "Drugo ime ljubavi" biti golema prekretnica u njezinoj karijeri, no ne i jedina koja je očekuje ovog rujna. Naime, nakon dvije i pol godine veze s bivšim MMA borcem Sandrinom Starčevićem (28) započet će zajednički život, a trenutačno su u potrazi za podstanarskim stanom u centru grada.

zagreb 25.08.2019
elizabeta brodic i decko sandrino starcevic
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ljubavna priča Elizabete Brodić i bivšeg MMA borca Sandrina Starčevića počela je prije dvije i pol godine, a 2018. je s njim počela trenirati tajlandski boks, koji joj je danas najbolji ispušni ventil

- Upoznali smo se zahvaljujući šlamperaju zajedničkog prijatelja, koji je kavu sa mnom i Sandrinom slučajno dogovorio u isto vrijeme u kafiću na Cvjetnom trgu. Kad nam se Sandrino pridružio, moj prvi komentar kad sam čula čime se bavi je bio: "Nikada u životu neću pogledati nijedan tvoj meč i nadam se da si gotov s time". Kad smo se sreli, on je već završio profesionalnu karijeru borca i bavio se treningom MMA i tajlandskog boksa, ali ideja da ga vidim u kavezu za borbu mi je bila strašna. Srećom, vrlo sam brzo shvatila da on nije nikakav "opasan dečko", nego vrlo nježan i brižan muškarac s kojim dijelim većinu životnih stavova - kaže Elizabeta. Na Sandrinov nagovor i sama je prije godinu dana počela trenirati tajlandski boks. To joj je, priznaje, najbolji način za održavanje kondicije, ali trenira isključivo na vreći i fokuserima za udaranje.

zagreb 25.08.2019
elizabeta brodic i decko sandrino starcevic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

zagreb 25.08.2019
elizabeta brodic i decko sandrino starcevic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Kad sam jako nervozna, nema boljeg načina za izbaciti negativnu energiju. Nakon treninga osjećam se sjajno, a poslije me najbolje opušta duga kupka u kadi - govori Elizabeta. Stres izbacuje i dugim vožnjama u svom ka­­brioletu, najveći joj je izazov dosad bio 1300 kilometara dug put od San Francisca do Los Angelesa, a oduševila ju je vožnja kroz pustinju u Nevadi, u kojoj se gotovo izgubila. Za razliku od većine žena, Elizabeta ne voli shopping i šminkanje, zbog čega cipele i make-up često posuđuje od sestre.

- Klasični shopping smatram gubitkom vremena i novca. Kad moram, odlazim ciljano u high street dućane i kupujem više stvari odjednom kako se ne bih morala uskoro vraćati. Najčešće me se može vidjeti u trapericama i majici, koje kombiniram s gležnjačama. Što se tiče šminkanja privatno, samo u rijetkim posebnim prigodama nanesem crveni ruž, maskaru i rumenilo. Novac radije trošim na hranu jer sam veliki gurman. Najviše volim pojesti dobar komad mesa - odležani biftek ili ramstek - u kombinaciji s mnogo povrća - ističe Elizabeta. Njezina omiljena moderna junakinja je neprilagođena hakerica Lisbeth Salander iz knjiga Stiega Larssona i filmske trilogije "Millenium". A iako za sebe kaže da je lokalpatriot i da nikada ne bi željela odseliti iz Hrvatske, za ulogu tog tipa bila bi spremna kratko preseliti se u inozemstvo.

Linker
30. ožujak 2024 19:02