DAMIR KRAJAC/CROPIX
71. izdanje

Emotivan oproštaj Blanke Vlašić na Hanžekovićevom memorijalu: ‘Nisam mislila plakati, ali...‘

Jedna od najvećih atletičarki svih vremena Blanka Vlašić, sedam mjeseci nakon što je službeno objavila kako se povlači iz profesionalnog sporta, na zagrebačkom mitingu je dobila nagradu za životno djelo.

Jedna od najvećih atletičarki svih vremena Blanka Vlašić, sedam mjeseci nakon što je službeno objavila kako se povlači iz profesionalnog sporta, na zagrebačkom mitingu je dobila nagradu za životno djelo.

Jedna od najboljih hrvatskih atletičarki, veliko svjetsko sportsko ime, Blanka Vlašić, na 71. Hanžekovićevom memorijalu dobila je najveće ovacije i priznanje koje priželjkuje gotovo svaka sportašica. Zahvalu za impresivnu sportsku karijeru, nagradu za životno djelo, Blanka je dobila dok su je brojni gledatelji i službeno otpratili u mirovinu.

image
Blanka Vlašić i Nikolina Brnjac
GORAN MEHKEK/CROPIX

Na velikom zidu pustili su joj video njezina skoka iz 2009. godine s Hanžekovićevog memorijala kada je preskočila 208 centimetara, a taj rezultat i dalje drži rekord na mitingu te je drugi najbolji rezultat u skoku u vis svih vremena. U Zagrebu je na Hanžeku nastupala 11 puta, a pobijedila je šest puta.

Na oproštaju je rekla: "Nisam mislila plakati, ali..". U ime Vlade, fotografiju i priznanje uručili su joj ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

image
Hanžekovićev memorijal

GORAN MEHKEK/CROPIX

Ove jeseni već je dobila priznanje u Bruxellesu, kada je primljena u Kuću slavnih njihovog atletskog mitinga na kojem je nastupila osam, a pobijedila tri puta.

Čitajte i: Veliko priznanje za našu sportašicu: Blanka Vlašić primljena je u Kuću slavnih u Bruxellesu

"Posebna mi je čast što sam u Kuću slavnih mitinga u Bruxellesu ušla zajedno s Mikeom Powellom koji je ikona svjetske atletike i čiji je svjetski rekord u skoku u dalj nedodirnut već 30 godina", rekla je Blanka. U mirovinu je odlučila otići u veljači ove godine, a od sportske karijere oprostila se u emotivnoj ispovijesti.

"S mirom u srcu, zahvalna na svakom centimetru i svakom pljesku, okrećem novu životnu stranicu", napisala je između ostalog u pismu.

image
Sandra Perković
RONALD GORSIC/CROPIX

Još jedna velika atletičarka koja nas svih ovih godina uveseljava sa sportskim uspjesima je bacačica diska Sandra Perković. Nije uspjela baciti za prvo mjesto, no to joj je izmaklo za dlaku jer je bolja od nje bila tek olimpijska pobjednica Amerikanka Valerie Allman. Sandra je još uvijek rekorderka zagrebačkog mitinga s hicem od 70,83 metara iz 2017. godine. Njezina je najveća podrška životni partner i trener Edis Elkasević, a Sandra mu je i na ovom mitingu potrčala u zagrljaj.

Inače, hrvatska bacačica diska je Hanžek dosad osvojila devet puta. Naša druga predstavnica Marija Tolj zauzela je šesto mjesto s rezultatom 57,66.

image
Edis Elkasević i Sandra Perković

GORAN MEHKEK/CROPIX

Čitajte i: Politička elita na Hanžeku! Ćorić s besprijekornom frizurom, Aladrović u ‘it‘ odijelu, a Tomašević odlično raspoložen

Linker
26. travanj 2024 11:12