GODINA BEZ ĆUBIJA

Emotivna poruka Duška Ćurlića: ‘Fališ svemirac moj, mirno spavaj, u našim si srcima‘

Prije točno godinu dana, na prvi dan 2020. godine u Klinici za plućne bolesti KBC-a Split preminuo je u 59. godini vedri duh Splita, komičar, glumac i glazbenik Damir Mihanović Ćubi. Povodom godišnjice smrti javno ga se sjetio dugogodišnji prijatelj Duško Ćurlić.

Radijski i televizijski voditelj emotivnom je porukom na Facebooku otkrio koliko mu nedostaje legendarni Ćubi poručivši mu da je i dalje u njegovom srcu.

„Fališ svemirac moj... Fali ona poruka u neko gluho doba noći dok ideš tko zna s kakve gaže i baš si u to doba mi odlučio nešto neodgodivo ispričati... Fali tvoja 'ludost' i dobrota u ovom idiotskom vremenu... Evo godina je prošla... A budući da nisi baš podnosio patetiku onda stajem sada... Ionako više ne vidim ekran....”, piše emotivno Duško Ćurlić prijatelju, prisjetivši se što mu je Ćubi znao reći u šali.

“Ćurla, bolje da se ne vidiš na ekranu', to bi sad ti rekao, znam te prijatelju moj...inače... ovdje ništa pametno, ali ne damo se...i puno je ljudi otišlo za tobom...Mirno spavaj... i ne sumnjaj da nisi u našim pričama, mislima, srcima...Sve znaš...”, zaključio je voditelj.

image
Ćubi izvodi jedsn od svojih skečeva na humanitarnoj zabavi u Splitu prije nekoliko godina
FOTOGRAFIJE: NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Omiljeni showman kojeg su svi voljeli jer je iz njega vječito prštala pozitivna energija preminuo je od galopirajućeg raka pluća, samo mjesec dana nakon liječničke dijagnoze. Naime, sve se dogodilo jako brzo. „Išli smo na snimanje na Novu TV 30. studenoga. Pozlilo mu je i završili smo te noći u KBC-u Sestre milosrdnice'. Tu se otkrila zloćudna bolest. U Splitu se trebala nastaviti terapija. Zadnjih dana nije mogao govoriti, imao je jaku kompresiju u plućima, gušilo ga je. Bio je jako slab. Teško je prihvatiti kada ti ode dragi čovjek, netko tvoj. I još kada ti umre na rukama', rekao je tada njegov neutješan prijatelj Giovanni Kovačević.

Upravo zato što je bio jedno od zaštitnih lica Novogodišnjeg programa Nove TV gdje je svojim skečevima godinama nasmijavao publiku, i u posljednjem emitiranju dočeka Nove godine, puštali su se legendarne Ćubijeve zgode i vicevi.

ČITAJTE I:

Tužna vijest za početak godine: Nakon kratke i teške bolesti preminuo Damir Mihanović Ćubi

Kolona ožalošćenih ispratila Damira Mihanovića Ćubija: 'Otišao je čovjek sa srcem velikim kao Mosor

Duško Ćurlić: Platio sam cijenu nebrige o vlastitom zdravlju

Linker
20. travanj 2024 10:34