jubilarni trijumf

Emotivni Marin Čilić pobjedu posvetio novorođenom sinu pa napokon otkrio njegovo ime

Najbolji hrvatski tenisač ove je nedjelje osvojio turnir u Sankt-Peterburgu, a u govoru nakon finala otkrio je da je pobjedu posvetio svom mlađem sinu otkrivši njegovo ime.

Hrvatski reket broj jedan, Marin Čilić (33) posebno je bio emotivan nakon što je osvojio turnir za koji je imao i poseban motiv.

„Tijekom cijelog tjedna moja razina je bila jako dobra. Igrao sam sjajno u nekim prilikama, propustio sam neke prilike, ali na kraju je to bila sjajna mentalna bitka s moje strane. Ovo je fantastičan uspjeh, ako znamo da mi je ovo deseti meč u dva tjedna. Pobijediti ovdje deset godina nakon pobjede 2011. je posebno za mene. Posebno u ovom dijelu moje karijere. Sada imam obitelj, dva sina, želim ovaj trofej posvetiti svom novorođenom sinu," izjavio je Marin otkrivši da je sa suprugom Kristinom drugom sinu dao ime Vito.

image
Trijumf Marina Čilića
FOTOGRAFIJE: MAKSIM KONSTANTINOV/SOPA IMAGE/SHUTTERSTOCK MAKSIM KONSTANTINOV/SOPA IMAGE/SHUTTERSTOCK

Marin Čilić napredovao je za sedam pozicija na najnovijoj ATP listi i sada je 28. igrač svijeta, a ovo mu je jubilarni 20. turnir u karijeri. Marin je tako postao tek šesti aktivni igrač koji je osvojio najmanje 20 naslova u karijeri. Prije njega to su uspjeli Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Andy Murray i Juan Martin del Potro.

Marin i Kristina Čilić dobili drugo dijete: ‘Jedva čekamo odvesti ga doma k bratu Baldu‘

Upravo mu obitelj daje vjetar u leđa za ovakva priznanja i uspješnu karijeru iza koje stoje brojna odricanja, a za njega najviše razumijevanja ima supruga Kristina. Sportaš i diplomirana psihologinja i politologinja vjenčali su se 2018. u crkvi Svetog Nikole u Cavtatu, deset godina nakon što su se upoznali u Dubrovniku na Davis Cupu, gdje je Kristina radila kao hostesa.

image
Vjenčanje 2018. godine u Cavtatu
FOTOGRAFIJE: NIKšA DUPER/CROPIX

Početkom 2020. postali su roditelji sinčića Balda, a u rujnu ove godine stigao je i Vito. "Zahvalni smo što možemo objaviti da je Baldov najbolji prijatelj stigao. Sada smo tim od četiri člana. Dječak je odlično i Kristina Milković je apsolutna rock-zvijezda. Jedva ga čekamo dovesti doma bratu", napisao je Čilić tada.

Presladak rođendan Marina Čilića: Pala je prva obiteljska fotografija nakon rođenja drugog sina

Linker
19. travanj 2024 14:29