Na dodjeli Latin Grammy Awards 2002. godine
 Getty Images
LATINO DIVA

Eva Longoria: Od ružnog pačeta preko očajne kućanice do jedne od najsjajnijih zvijezda Hollywooda

Nakon gotovo 20 godina u showbizu, latino glumica Eva Longoria iza sebe ima brojne uspješne projekte i nagrade, osim u glumi okušala se u produciranju i režiranju, poznata je kao aktivna humanitarka, a kroz godine se više puta našla na listama najljepših žena različitih magazina. Ipak, nije sve teklo glatko – u djetinjstvu su je nazivali ružnim pačetom, a prije pronalaska pravog muškarca prošla je kroz dva razvoda.

Nakon gotovo 20 godina u showbizu, latino glumica Eva Longoria iza sebe ima brojne uspješne projekte i nagrade, osim u glumi okušala se u produciranju i režiranju, poznata je kao aktivna humanitarka, a kroz godine se više puta našla na listama najljepših žena različitih magazina. Ipak, nije sve teklo glatko – u djetinjstvu su je nazivali ružnim pačetom, a prije pronalaska pravog muškarca prošla je kroz dva razvoda.

Iako danas sve izgleda idilično u njezinom životu dok broji dane do rođenja prvog djeteta i promovira novi film "Moj lažni muž", put Eve Jacqueline Longorije (43) do statusa jedne od najpoznatijih holivudskih glumica nije bio jednostavan. Rođena je u gradu Corpus Christi u Teksasu gdje je odrastala na obiteljskom ranču uz tri sestre – Elizabeth Judinu, Emily Jeanette i Esmeraldu Josephinu, ali djetinjstvo joj nije bilo idealno: tamnoputu Evu nazivali su ružnim pačetom, a nadimak koji ju je pratio u djetinjstvu je bio la prieta fea, u prijevodu – ružna smeđa.

HOLLYWOOD, CA - APRIL 16: Actress Eva Longoria, mom Ella Eva Mireles, sisters Esmeralda Josephina Longoria, Elizabeth Judina Longoria and Emily Jeannette Longoria attend the ceremony honoring Eva Longoria with star on the Hollywood Walk of Fame on April 16, 2018 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
FilmMagic
Sa sestrama na otkrivanju svoje zvijezde na Stazi slavnih

U Teksasu je stekla diplomu kineziologinje, ali taj je svijet nikada nije privlačio. Iako je bila preniska – sa samo metar i 57 – da ganja snove o manekenstvu, 1998. godine je postala Miss svojeg grada te nakon toga dobila priliku da se okuša u talent showu u Los Angelesu. Pobijedila je i više se nije vraćala u Teksas: odlučila se okušati u glumačkoj karijeri.

Prve, doduše manje, uloge dobila je već za dvije godine u serijama "Beverly Hills 90210" i "General Hospital", da bi iduće godine zaigrala prvu veću ulogu u sapunici "The Young and the Restless" gdje se zadržala sve do 2003.

HOLLYWOOD - SEPTEMBER 18:  Actress Eva Longoria attends the 3rd Annual Latin Grammy Awards at the Kodak Theatre on September 18, 2002 in Hollywood, California.  (Photo by Robert Mora/Getty Images)
Getty Images
Na dodjeli Latin Grammy Awards 2002. godine

LOS ANGELES - SEPTEMBER 21:  Eva Longoria arrives at the first TV Guide Primetime Emmy Party at The Lot Studios in Los Angeles, California, September 21, 2003.  (Photo by Frank Micelotta/Getty Images)
Getty Images
Eva Longoria 2003. godine na Primetime Emmy partyju

Za tu je ulogu nagrađena American Latino Media Arts nagradom, a nakon nje je nastavila nizati uspjehe – i dobila ulogu koja ju je lansirala u zvijezde. Kada je utjelovila preljubnicu Gabriellu Solis u hit seriji "Očajne kućanice", mnogi su pisali kako joj je uspjeh stigao preko noći, ali Eva nije dala da njezini obožavatelji žive u zabludi i stalno je napominjala kako je prije "kućanica" itekako prošla sve i svašta u filmskoj industriji.

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 3:  (from left to right) Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria and Teri Hatcher attend the Desperate Housewives Premiere Party on October 3, 2004 at Barney's, in Beverly Hills, CA. (Photo by Stephen Shugerman/Getty Images)
Getty Images
Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria i Teri Hatcher na premijeri serije "Očajne kućanice"

Za ulogu gospođe Solis, nevjerne supruge i majke dvoje djece, latino glumica nagrađena je više puta, a među najdražima joj je Zlatni globus koji je osvojila 2006. Iste godine našla se i na listi 50 najljepših magazina People te je bila broj jedan na godišnjoj Hot 100 listi časopisa Maxim. Sva pozornost koju je dobila zahvaljujući "Očajnim kućanicama" donijela joj je i filmske uloge pa je glumila uz Christiana Balea u filmu "Harsh Times", "The Sentinel" je odradila uz bok Michaela Douglasa, dok je u filmu "The Heartbreak Kid" glumila s Benom Stillerom.

"Očajne kućanice" završile su 2012., nakon osam uspješnih sezona, kada je Eva Longoria po epizodi zarađivala 400 tisuća dolara te bila jedna od najplaćenijih televizijskih zvijezda. I dok je poslovno sve bilo i više nego dobro, privatan život bio joj je – očajan. Prvi brak s glumcem Tylerom Christopherom, kojeg je upoznala na setu serije "General Hospital" potrajao je samo dvije godine, da bi, kako je tada mislila, uskoro pronašla sreću s košarkašem Tonyjem Parkerom.

Getty Images
S prvim suprugom Tylerom Christopherom

CANNES, FRANCE - MAY 15:  Actress Eva Longoria and Tony Parker attend the Bright Star Premiere held at the Palais Des Festivals during the 62nd International Cannes Film Festival on May 15, 2009 in Cannes, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
S tadašnjim suprugom Tonyjem Parkerom na Filmskom festivalu u Cannesu 2009. godine

Par se zaručio 2006., a nakon nekoliko mjeseci planiranja vjenčali su se iduće godine u Parizu, rodnom gradu osam godina mlađeg zaručnika. Tada je planirala kako će nakon završetka snimanja "Očajnih kućanica" preseliti u Francusku sa svojim suprugom i imati djecu, čak je razmišljala i o posvajanju, ali svi planovi su pali u vodu nakon brojnih glasina o njegovoj nevjeri - krajem 2010. objavili su da se razvode. Iako su ih od samog početka pratila šuškanja o njegovoj nevjeri, Eva je povjerovala tek kada je svojem suprugu pronašla poruke od druge žene. Radilo se o Erin Barry, tadašnjoj supruzi Brenta Barryja, bivšeg kolege Tonyja Parkera, koji se istovremeno odlučio rastati. Zbog razvoda je Eva na neko vrijeme otkazala sve obaveze koje je mogla, a iako ju je povrijedio i iznevjerio, glumica je svojem bivšem suprugu uvijek željela sve najbolje.

WEST HOLLYWOOD, CA - MAY 24: Eva Longoria Parker and Tony Parker pose for a picture at the Victoria Beckham and Eva Longoria Parker Night of Fashion & Technology with LG Phones event held at Soho House on May 24, 2010 in West Hollywood, California. (Photo by Toby Canham/Getty Images)
Getty Images
Eva Longoria i Tony Parker 2010. godine, nekoliko mjeseci prije razvoda

U vrijeme privatnih nedaća posvetila se poslu, ali i humanitarnom radu: glasnogovornica je Padres Contra el Cancer – neprofitne organizacije koja pomaže latino djeci s rakom i njihovim obiteljima, osnovala je Eva's Heroes, organizaciju koja nudi nove prilike za mlade s poteškoćama u razvoju, a osobito je zainteresirana za obrazovanje pa je osnovala zakladu Eva Longoria koja pomaže latino ženama da izgrade bolju budućnost za sebe i svoje obitelji. Nastavila je glumiti, ali se odlučila okušati i iza kamere pa sada već ima nekoliko projekata iza sebe koje je producirala ili režirala.

Tri godine nakon razvodne drame, ponovno je pronašla i sreću u ljubavi. Iako medijski mogul nije ostavio upečatljiv prvi dojam, Jose Antonio Baston osvojio joj je na - drugo upoznavanje. Par je svoju vezu započeo 2013., nakon dvije godine su se zaručili, a 2016. i vjenčali u Meksiku u okruženju obitelji i prijatelja, među kojima je bila i britanska dizajnerica Victoria Beckham - Evina najbolja prijateljica kojoj je pripala čast da joj dizajnira vjenčanicu.

Iako nije skrivala da bi voljela imati djecu, mnogi su se iznenadili kada je Eva u prosincu prošle godine potvrdila da je prvi put trudna i da sa suprugom očekuje sina. Iako će u 44. godini života prvi put postati majka, američka glumica ima iskustva s djecom jer Jose iz prijašnjeg braka ima troje djece: kćer Nataliju (22) i blizance Marianu i Josea (14).

Eva Longoria Honored with a star on the Hollywood Walk of Fame - Los Angeles
<P>
Pictured: Eva Longoria, Jose Baston
<B>Ref: SPL1683828  160418  </B><BR/>
Picture by: Jen Lowery / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Jen Lowery / Splash News
U travnju ove godine je dobila zvijezdu na Stazi slavnih

Iako je priznala da joj trudnoća baš i nije blaženo stanje, Eva je neumorno radila gotovo kroz svih devet mjeseci: prije mjesec i pol još je bila na setu filma "Grand Hotel", a trenutačno neumorno promovira film "Moj lažni muž" u kojem glumi uz američki glumicu Annu Faris i meksičkog glumca Eugenia Derbeza, a već se prikazuje u CineStar kinima.

Linker
27. travanj 2024 02:02