screen shot
Dan za pamćenje

Evo kako danas izgleda omiljeni Buco iz Smogovaca: 'Odrastao sam s njima na setu'

Priča o obitelji Vragec iz zagrebačkog Naselka obilježila je generacije, a dio popularnih glumaca okupili su se za vikend u zagrebački zoološki vrt i prisjetili su se nekih anegdota sa snimanja...

"Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali", legendarna je rečenica s uvodne špice otprije 40 godina koja se citira i danas.

Smogovci sami kažu - mnogo je anegdota sa snimanja koje su ih povezale za cijeli život, jer obitelj Vragec i njihovi filmski suputnici vraćaju nas u neko ljepše doba, u bezbrižno djetinjstvo.

- Sve je zapravo pokriveno s tim likovima, sva područja života, sve znanosti čak u tom jednom humorističnom smislu, tako da se itekako mogu svi pronaći u tome, kaže autor Smogovaca Hrvoje Hitrec.

- To su sigurno bili jedni od najljepših snimanja u mom životu i bilo je beskrajno zabavno, kaže Višnja Babić ili Dunja.Njihova popularnost nikada neće izblijedjeti jer neke stvari ne zastarijevaju, bez obzira na vrijeme u kojem živimo. Od posljednje snimljene epizode ratnih Smogovaca prošle su 23 godine.

- Počeo sam snimati s četiri i pol godine, znači, odrastao sam sa Smogovcima od četiri i pol pa do svoje 20. godine, kaže Edin Breški, koji je utjelovio Bucu. I danas su svi vrlo povezani. Kažu - uz seriju su postali poput velike obitelji.

screen shot

screen shot

Prva je epizoda emitirana davne 1982., a Smogovci su zasluženo ušli u legendu koje se uvijek rado prisjećamo.

Pročitajte i:

Višnja Babić: Hrvojeve knjige naša su terapija od tragedije

Kradljivica recepata

Boris Mirković i kći Petra uživaju u vikendu na otvorenom

Linker
17. travanj 2024 12:11