Bruno Konjević / CROPIX
'MAJSTORI' KREĆU U OBNOVU

Evo zašto su glumci šetali Zagrebom u nezamislivom izdanju! Ekipu predvodila Ecija Ojdanić

Kazalište Moruzgva sprema predstavu pod nazivom 'Majstori'. Pratit će svima blisku radnju, sudbine i odnose stanara u zgradi pod zaštitom nakon potresa, a u vrijeme pandemije.

Majstori, skele, bageri, šuta, bušilice - sve su to prizori koji su već mjesecima neizostavan dio prizora koje vidimo u centru Zagreba. Građani i danas zaobilaze određena mjesta koje je pogodio stravičan potres. Vjerujući u bolje sutra i u neke ljepše dane, mnogi su svjedočili performansu kazališta Moruzgva. Glumci odjeveni u majstore, nasmijavali su prolaznike i pozitivom okupirali grad. Samim time, najavili su predstavu koju svakako morate pogledati.

Kazalište Moruzgva je kazalište čije su teme uvijek bliske čovjeku jer se svojim predstavama bavi aktualnim pitanjima domaće stvarnosti. To je i ono što ih motivira - omogućiti publici da iz druge perspektive sagleda svijet ili olakšati misli te barem na trenutak, izmamiti osmijeh čak i nad teškoćama suvremenog življenja.

Zagreb, 090920
Jelacic plac, glumci kazalista Moruzgva odrzali su performans uoci premijere najnovije predstave Majstori.
Na fotografijI: Kreso Dolencic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX
Predstavu 'Majstori' potpisuje Ana Tonković Dolenčić, a za režiju je zaslužan Krešimir Dolenčić.

Predstava "Majstori", priča je koju će publika uskoro imati priliku pogledati na pokretnim daskama Kazališta Moruzgva. Radnja predstave događa se nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme pandemije koronavirusom.

Radnja prati sudbine i odnose stanara u jednog zgradi pod zaštitom. Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave.

Zagreb, 090920
Jelacic plac, glumci kazalista Moruzgva odrzali su performans uoci premijere najnovije predstave Majstori.
Na fotografiji: Jasna Palic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX
Glumica Jasna Palić samo je jedno od poznatih imena koja će zaigrati u predstavi koja obrađuje iznimno aktualna pitanja.

Autorica predstave je Ana Tonković Dolenčić, a za režiju je zaslužan Krešimir Dolenčić.

Izvrsna glumačka podjela - Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Jasna Palić, Matija Šakoronja, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić govori da nas čeka sjajna predstava. Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, dok je za kostimografiju zadužena Martina Ptičar, a cijelu priču lijepo zaokružuje glazba Marija Mirkovića.

Zagreb, 090920
Jelacic plac, glumci kazalista Moruzgva odrzali su performans uoci premijere najnovije predstave Majstori.
Na fotografiji: Kreso Dolencic,  Jasna Palic., Ecija Ojdanic; 
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX
Performansom u centru Zagreba glumačka ekipa 'Majstora' najavila je skorašnju premijeru, koja će se održati 25.09. u Rijeci.

Premijera predstave "Majstori" održat će se 25. rujna u Rijeci u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, 26. rujna u Karlovcu u Gradskom kazalištu Zorin dom, a zagrebačka premijera ugledat će svjetlo dana u kazalištu Vidra 27. rujna 2020. Također, 04., 23. i 25. listopada su dodatni termini u kojima će moći uživati zagrebačka publika.

Čitajte i:

Potresna ispovijest naše poznate glumice: 'U šoku sam, situacija je zastrašujuća, bez prihoda sam i mogućnosti da radim

Nikša Bratoš upozorio: 'Možda naredne dvije godine neće biti nekog normalnog stanja'

Ecija Ojdanić pred životnom lekcijom koja ju je zaboljela: 'Skrušeno priznam, bila sam u krivu'

Utučena Ecija Ojdanić: 'Ovaj potres pa smrt u obitelji... Taj niz me dotukao'

Linker
19. travanj 2024 01:28