face to face / Face to Face / Profimedia
Ozbiljne optužbe

Fanovi optužili Ritu Oru za 'blackfishing': 'Sramim se zbog nje što si je tako nešto dopustila'

Obožavatelji slavne pjevačice optužili su je da se pretvara da je 'crna' jer je često puta nosila afro frizure i pletenice te na fotografijama imala taman ten.

Neki fanovi pjevačice Rite Ore nikako ne mogu prijeći preko toga da ona nije 'nimalo crna'. Naime, neki od njih su do danas živjeli u zabludi da ona pripada određenoj etničkoj skupini pa su ostali šokirani kada su saznali da su oba roditelja bijelci.

"Rita Ora nije nimalo crna i oboje roditelja su joj bijeli Albanci? Ovo je toliko šašavo", "Ja osjećam second hand sram zbog nje što si je ovo dopustila", bili su neki od komentara razočaranih fanova.

Rođena u Prištini

Dvadesetdevetogodišnju pjevačicu optužili su za 'blackfishing', izraz koji se koristi za osobe koje se na društvenim mrežama pretvaraju da su crne ili mješovite rase. Ove optužbe doživjele su i Kim Kardashian, Kylie Jenner i mnoge druge poznate dame.

Naime, Rita je rođena u Prištini na Kosovu, a roditelji su joj Albanci. U jednom nedavnom intervjuu Rita je rekla kako je njezina obitelj pobjegla u Englesku kako bi izbjegla progon.

"Kad je započeo sukob u bivšoj Jugoslaviji, moji su roditelji donijeli tešku odluku o odlasku. Kosovo će uvijek biti naša domovina i zauvijek ćemo biti ponosni Kosovljani", proučila je pjevačica.

Kad ne pjeva, volontira

Njezine fanove smeta što je Rita u mnogo navrata nosila afro frizure i pletenice te je na fotografijama imala tamniji ten. Očito je ova 'greška' zasjenila sve što je napravila u borbi protiv koronavirusa. Još na početku pandemije se angažirala i pokrenula prodaju majica za humanitarne, a radila je i kao volonterka Nacionalne zdravstvene službe (NHS). Pridružile su joj se i sestra Elena i majka Vera koja se vratila svom zanimanju psihijatra.

London, UNITED KINGDOM  - Singer-songwriter Rita Ora and mother Vera Sahatciu attend International Women's Day for The Caring Foundation at Annabel's in London, England.

BACKGRID UK 8 MARCH 2020,Image: 504690448, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Focus / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Focus / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Rita Ora i njezina majka Vera Sahatciu.

"Moja majka je uvijek bila moj junak, ali zbog ove pandemije postala je superjunak u mojim očima. Ona je tako hrabra i sama je doživjela toliko toga. I bez obzira na sve njezina velikodušnost da pomogne drugima samo učvršćuje ono što znam za što je sposobna. Tako sam sretna što to može vidjeti i ostatak svijeta", ponosno je opisala svoju majku.

Čitajte i:

Rita Ora volontira, a otkrila je i što je napravila njena mama: 'Odsad je ona moj superjunak'

Rita Ora prodaje majice s logom za borbu protiv korone, svu zaradu daje u humanitarne svrhe

Slavi život nakon što je preživjela koronu: Sve je lakše kad kraj sebe ima ljubav života

Linker
20. travanj 2024 15:40