Filip Juričić s djevojkom Nikom
 Filip Juričić s djevojkom Nikom / Press foto
TATA OD FORMATA

Filip Juričić: 'Kada zamišljaš dijete kakvo želiš - baš takav je naš Lav'

Glavna zvijezda serije "Na granici" Filip Juričić ima dosta zahtjevan tempo. No, nakon što odradi snimanje ide u oazu obiteljskog gnijezda gdje sa zaručnicom Nikom Dogan uživa uz malenog sina Lava i tamo zaboravi na umor. Glumac priznaje da na glumačkoj sceni svi pričaju o djeci, a da su noćni izlasci zamjenili kućne posjete. Za Gloria.hr ispričao nam je zašto želi zahvaliti svojoj zaručnici, kako provode vikende i zašto je Lav beba kakvu možete samo poželjeti.

Je li aktualna kod vas doma ona poslovica 'Ne diraj Lava dok spava'?
- Zapravo ne. On ima dječji body na kojemu mu piše ta parola, no nevjerojatna je beba. Izrazito je dobro biće, spava, i uveseljava nas. To je beba s kojom možeš raditi što god hoćeš. Ne pada u nikakve histerije za sad, nema plakanja, a sam se uspavljuje u kinderbetu. Kad zamišljaš bebu kakvu si želiš, e takav je Lav.

Tko odrađuje drugu smjenu dežurstva?
- Moram priznati, ja se nisam nijedan put ustao po noći. Kad se ponekad ustanem i pitam treba li pomoć, Nika kaže da ne treba. No kako se ja ustanem ranije od svih ujutro, odem barem po kruh i mlijeko. Moram i ja obaviti svoj dio. Ona ima obvezu svoju kći odvesti u vrtić, vraća se Lavu, odrađuje noćne smjene i moram joj i ovim putem i zahvaliti.

Imate li već zakazan datum vjenčanja?
- Kad će biti, bit će, o tome ne pričamo, ipak držimo tu informaciju nekom našom intimnom.


Maja Jurović / Hanza Media


Kazalište Komdija

Ima li razlike postati otac u 26. i u 36. godini, jeste li sada zreliji?
- Ja bih rekao da je puno lakše biti tata s 36. Lakše je drugi put. Puno je jednostavnije, manje od toga radim neku priču. Manje me hvata neka frka. I sad je to baš uživanje. I taman kad mi ovaj moj mali koji mi već izmiče iz ruku jer ima jedanaest godina i svoje frendove, ekipu, taman mi je došla neka nova bebica koju mogu gnjaviti i stiskati. On je moja prava antistress loptica. Dođe mi kao neko veliko veselje samo što ga vidim da mi se nasmije. Najviše volim taj miris bebe, leći kraj njega i pratiti što radi.

Zagreb, 080718.
Premijerom predstave Gricka vjestica Marije Juric Zagorke u adaptaciji Zlatka Viteza i reziji Drazena Ferencine na pozornici na Opatovini sveccano je otvoreno 33. zagrebacko histrionsko ljeto.
Na fotografiji: Filip Juricic s zarucnicom Nikom Dogan 
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Kako je Jan reagirao na brata?
- Bilo mu je jako zanimljivo, ali prvi dan. Sad samo prođe pored njega, mahne mu i pomiluje ga, a bavi se svojim pubertetskim zanimanjima kao što je Instagram i pitanjima kad može ići van.

Policijska uniforma vam odlično pristaje u seriji 'Na granici', jeste li ostvarili želju iz djetinjstva da postanete policajac?
- Bilo je to jedno od zanimanja za koje sam iskazivao interes. Možda više neki inspektor, a kako sam oduvijek imao široki dijapazon onoga što me zanimalo, nisam se nikada mogao odlučiti za jednu profesiju. Htio sam biti kuhar i policajac i pilot, a onda na kraju gluma je bila jedini logični izbor.

Zagreb, 310314. 
Glumac Filip Juricic fotografiran u studiju EPH.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX


Zagreb, 310314. 
Glumac Filip Juricic fotografiran u studiju EPH.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
oris Kovačev / CROPIX

Vaš kolega u seriji Momčilo Otašević je također postao otac, žalite li se jedan drugom na nedostatak beauty sleepa na setu?
- Ne žalimo se, nego više izmijenimo iskustva i fora nam je sve. U zadnje vrijeme se rijetko vidimo jer nemamo toliko zajedničkih scena, no kako smo postali očevi s dva dana razlike, a i puno je sličnosti u našim životima uvijek pričamo o tome spava li, jede li, i kažemo si gdje se može nabaviti nešto da ih smirimo. Uzajamno si pomažemo, ali ne žalimo se, to nikako.

promo nova tv

U top formi ste, kako to uspjevate obzirom na sve obveze?
- Rekao bih da je moja top forma malo opala. Snimanje je dosta intenzivno, ali trudim se. Dosta s glumcima igram nogomet, imamo neku ekipu koju smo oformili, igram i tenis, a u pauzi stignem čak i otići do teretane. To mi je postao hobi i moj ispušni ventil. Na snimanju ima dosta kolega koji paze što jedu. Nekoliko dana uspijemo, onda opet vratimo pekarama i krafnama, a zatim tri dana jedemo proteine, povrće i kako treba. Imao sam godinu dana slobodnog vremena, pa sam se baš tome posvetio, sad sam uspješan samo u održavanju.

Zagreb, 310314. 
Glumac Filip Juricic fotografiran u studiju EPH.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX
promo

Na Sljemenu ste često?
- Imam psa kojeg jako volim i s njom idem na Sljeme kad god stignem. Sad uopće nemam vremena. I Lav je već jednom bio na Sljemenu, a bio sam nekoliko puta i sa ženicom. Pokušavamo te vikende napraviti aktivnima, jer nam to odgovara. Pas nas često pokrene jer je on najaktivniji.

Filip Juričić s djevojkom Nikom / Press foto
Filip Juričić s djevojkom Nikom

Pravi baby boom je u glumačkim vodama, vidjeli smo na nedavnom eventu da su svi su došli s dječjim kolicima...
- Kod nas je uvijek neki baby boom. Došla je Nataša Janjić koja će uskoro postati majka, Mirna Medaković je majka blizanki, očevi smo Amar i ja.. Dobili smo djecu u razmaku od nekih dva mjeseca. Stalno se dogovaramo da ćemo ići zajedno negdje s kolicima, ali kako on puno radi, a i ja, ne stižemo, no vidimo se u nekim kućnim posjetima. Ima dosta bebica i druženja po kućama što je zamijenilo neke noćne izlaske i taj neki život koji je bio prije. Sad imam drukčije prioritete: kuća, žena i pas.

promo
Melem

Zagreb, 130215.
Klub knjizevnika, Trg bana Jelacica. 
Tulum povodom zavrsetka snimanja RTL-ove serije Vatre ivanjske odrzan je u Klubu knjizevnika.
Na fotografiji: Amar Bukvic i Filip Juricic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Linker
19. travanj 2024 04:35