Profimedia, TEMP Sipa Press
Twitter kao generator ideja

Film na temelju jedne fotografije Rihanne i Lupite Nyong'o

Twitter nas svako toliko iznenadi idejama koje u kratko vrijeme postanu viralne – kao što je mannequin challenge - ali ovog puta društvena mreža nadmašila je sva očekivanja.

Twitter je zaslužan za ideju o filmu koja je istog trena oduševila brojne korisnike jer bi glavne uloge igrale pjevačica Rihanna i glumica Lupita Nyong'o – koje su objeručke prihvatile i potvrdile da bi rado sudjelovale u projektu.

Sve je krenulo od jedne korisnice koja je objavila njihovu fotografiju s Tjedna mode u Parizu 2014. godine. Lupita Nyong'o i Rihanna iz prvog reda prate reviju brenda Miu Miu, a njihov izgled odmah je inspirirao drugu korisnicu Twittera za ideju o filmu u kojem pjevačica igra ulogu prevarantice bogatih muškaraca, dok je glumica njena najbolja prijateljica koja joj u tome pomaže.

Tweet je od tada postao viralan, inspirirao je i crtež, Rihanna i Lupita su pristale, a osim njih za projekt koji je proizašao od jednog običnog tweeta zainteresirane su glumica i producentica Issa Rae te redateljica i producentica Ava DuVernay.

Linker
29. kolovoz 2021 05:49