©Warner Bros/courtesy Everett C
ZVIJEZDE

Gal Gadot: Superžena i u privatnom životu

Junakinja filma 'Wonder Woman' bila je Miss Izraela, studirala pravo, u vojsci dvije godine radila kao instruktorica borilačkih vještina, a završne scene snimala je u petom mjesecu trudnoće

Izraelska glumica Gal Gadot (32), koja tumači lik superjunakinje Wonder Woman u istoimenom američkom SF filmu redateljice Patty Jenkins, i u privatnom je životu - superžena. Bila je Miss Izraela, studirala je pravo i međunarodne odnose, dvije godine je služila vojsku, a ovih je dana objavljeno i da je završne scene filma "Wonder Woman", koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 223 milijuna dolara, što dosad nije uspjelo nijednom "ženskom" filmu, snimala u petom mjesecu trudnoće.

- Tko zna što će Galina kćerkica Maya reći kad jednog dana sazna da je bila u maminom trbuhu dok je ona snimala akcijske scene - našalila se redateljica Patty Jenkins, poznata po filmu "Čudovište", za koji je Charlize Theron osvojila Oscara. Osim tromjesečne Maye, Gal Gadot sa suprugom, izraelskim trgovcem nekretninama Yaronom Versanom (38), ima i petogodišnju kćerkicu Almu, za koju kaže da je hiperaktivna poput nje. Obitelj živi u Tel Avivu, gdje je Yaron s bratom imao luksuzni hotel Versano koji su prije dvije godine prodali ruskom tajkunu Romanu Abramoviču za 25 milijuna dolara.

Gal, koja je rođena u izraelskom gradu Rosh HaAyinu, u srednjoj je školi igrala košarku (visoka je 178 centimetara) i trenirala borilačke vještine, a zanimala ju je i biologija. Njezini roditelji, učiteljica Irit i strojarski inženjer Michael Gadot, nadali su se da će to i studirati, a onda ih je šokirala kad se s 18 godina prijavila na izbor za Miss Izraela - i pobijedila. Snimila je kampanje za marku odjeće Miss Sixty, smartphone Huawei, parfem Gucci, pozirala za naslovnice časopisa kao što su Cosmopolitan, Glamour i FHM. A onda je morala otići u vojsku, gdje je bila zadužena za podučavanje borilačkih vještina.

CULVER CITY, CA - MAY 19:  Gal Gadot at the
WireImage

- Vojska me naučila disciplini i požrtvovnosti i zato vrijeme koje sam ondje provela smatram dragocjenim - rekla je glumica, koja je nakon vojske u gradu Herzliyi upisala studij prava i međunarodnih odnosa - ali ju je gluma ipak više privlačila iako je prije toga govorila da je "previše ozbiljna i pametna da bi bila glumica". Angažirala je učitelja glume i 2010. dobila prvu ulogu, u izraelskom serijalu "Bubot", o intrigama u modnom svijetu. Prije toga bila je na audiciji za Bondovu djevojku u filmu "Zrno utjehe", ali su producenti umjesto nje angažirali Olgu Kurylenko. Prvi holivudski film snimila je 2009. - bio je to akcijski spektakl “Brzi i žestoki” s Vinom Dieselom i Paulom Walkerom, a glumica tvrdi da ju je redatelj Justin Lin angažirao zato što zna rukovati oružjem i voli juriti na motoru - kod kuće, naime, ima motocikl ducati monster. Zbog uloge u filmu "Batman v Superman: Zora pravde", u kojem je lani također glumila lik Wonder Woman, trenirala je mačevanje, kung-fu, kickboxing, capoeiru i jiu-jitsu.

- Želim glumiti snažne žene, a ne bespomoćne slatkice koje čekaju da ih netko spasi - objasnila je Gal Gadot zašto je oduševljena ulogom Wonder Woman.

Linker
18. travanj 2024 05:41