Prisilni odmor od pet zvjezdica

George Clooney na mukama: Jedva je preživio dvije godine izolacije, a sad je ponovno zatvoren s djecom i ženom

Holivudski glumac u Australiji snima film s Juliom Roberts, a zbog strogih epidemioloških mjera provesti će dva tjedna u karanteni - u golemoj luksuznoj vili, ali s obitelji.

Svi putnici koji dolaze u Australiju moraju provesti dva tjedna u karanteni bez obzira da li su cijepljeni ili su preboljeli covid-19. A to nije mogao izbjeći niti holivudski glumac George Clooney (60) koji je prošli petak sletio u Sydney zbog snimanja romantične komedije "Karta za raj" u kojem će mu partnerica biti Julia Roberts (53).

Clooney je sa sobom poveo i obitelj, suprugu Amal (43) i četverogodišnje blizance Alexandera i Ellu, a karantenu provode u raskošnoj vili nedaleko ljetovališta Gold Coast, jednoj od bajkovitih filmskih lokacija gdje će za koji tjedan snimati.

image
Na premijeri u Londonu glumac se pojavio sa svojom suprugom, ni ne sluteći kako će uskoro ponovno više vremena provoditi zajedno.
MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Karantena im na ogromnom imanju izgleda kao luksuzni odmor od pet zvjezdica, s njima je i brojno osoblje, od osiguranja, kuhara, dadilja, čistačica, vozača i raznog drugog osoblja koje se diskretno brine da im ne nedostaje ni - ptičjeg mlijeka.

Klinci su se sprijateljili s jednim kuharom i dadiljom pa s njima provode više vremena nego s roditeljima. I dok glumac uživa u šetnjama imanjem, njegova supruga, odvjetnica specijalizirana za međunarodno i ljudska prava, bez sumnje ima dovoljno svog posla.

Dan iza obožavanog glumca, u Australiju je stigla i Julia Roberts koja će biti smještena na isto tako luksuznom imanju čija se vrijednost procjenjuje na 50 milijuna australskih dolara, a tamošnje medije najviše zanima koliko će film donijeti zarade lokalnoj zajednici.

Cijeli projekt dobio je 6,4 milijuna dolara bespovratnih sredstava od savezne vlade u sklopu Programa poticaja za filmske lokacije.

No dobrobit će biti višestruka. Naime, najavljeno je da će produkcija zaposliti više od 270 ljudi i lokalnoj ekonomiji priskrbiti 47 milijuna dolara.

image
U Australiji se Clooneyju pridružila i mnogima omiljena holivudska glumica - Julia Roberts.
LAURENT SALMON/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Juliji Roberts i Georgeu Clooneyu, inače dobrim i dugogodišnjim prijateljima, ovo je prva suradnja u dalekoj Australiji, a pridružit će im se i glumica Kaitlyn Dever, zvijezda Netflixove mini serije "Nevjerojatno" koja joj je donijela nominaciju za Zlatni globus.

Snimanje u Australiji kreće sredinom studenog, lokacije su Brisbane, Gold Coast i otočje Whithsundays koje će "glumiti" Bali gdje se odvija radnja filma. Romantična komedija koja se počinju snimati sredinom studenog kada u Australiji kreće ljeto, bavi se rastavljenim bračnim parom koji zajedno kreće na Bali kako bi spriječio vjenčanje kćeri jedinice.

Posljednji filmski projekt Georga Clooneya bio je "Ponoćno nebo", znanstveno-fantastični film prikazan 2020. kojeg je režirao i u kojem je igrao glavnu ulogu. Tako da je vrijeme pandemije, gotovo dvije pune godine proveo s obitelj za što kaže da mu je bilo napornije nego na snimanju zahtjevnog filma. Naime, njegovi blizanci su prilično živahni pa je za američki magazin 'W' nedavno komentirao period proveden s djecom bez pomoći u kući.

image
Tek kada je u vrijeme pandemije bio 24 sata na dan sa svojom djecom, Clooney je shvatio koliko je zahtjevno biti roditelj.
LOREDANA SANGIULIANO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

- Znate što sam radio, prao po dvije, tri mašine rublja svaki dan, jer ti su klinci pravi mali zmazanci - našalio se na račun svojih mališana pa je dodao kako je u tom periodu šišao sina, ali ne i kćer jer, kaže, da je učinio krivi potez škarama na njezinoj lijepoj, dugoj kosi - žena bi ga ubila. Kako bilo, očito mu je s djecom zabavno, a tako će biti za vrijeme snimanja filma u Australiji smo ovaj put uz pomoć supruge i dadilja.

Linker
19. travanj 2024 05:03