CURTIS HILBUN/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Tužan dan

Glazbena legenda shrvana gubitkom: Dolly Parton izgubila voljenog člana obitelji, utjehu traži u vjeri

Country diva dolazi iz mnogobrojne obitelji s kojom je cijeli život imala čvrste veze, brat koji je upravo preminuo bio joj je i suradnik, svirao je u njenom bendu i nastupao na njenom imanju.

Country diva dolazi iz mnogobrojne obitelji s kojom je cijeli život imala čvrste veze, brat koji je upravo preminuo bio joj je i suradnik, svirao je u njenom bendu i nastupao na njenom imanju.

Pjevačica Dolly Parton izgubila je brata Randyja, koji je preminuo od raka imao je 67 godina. Tužnu vijest podijelila je glazbenica na svojim društvenim mrežama. Randy je bio osmi od 12 braće i sestara slavne američke pjevačice.

"Moj brat Randy je izgubio svoju bitku s rakom. Obitelj i ja smo u žalosti zbog njegovog gubitka, ali znamo da je na boljem mjestu nego smo mi sada. Mi smo obitelj vjernika i vjerujemo da je siguran s Bogom te da se pridružio ostalim članovima obitelji koji su otišli ranije te da su ga dočekali sretni, otvorenih ruku", napisala je Parton.

Zatim je country diva rekla pohvalne riječi o bratovoj glazbi i talentu. "Randy je bio odličan pjevač, autor i zabavljač. Pjevao je, svirao gitaru i bas u mom bendu mnogo godina. Imao je i vlastiti šou u Dollywoodu, otkako se otvorio 1986. Nekoliko njegovih pjesama ostvarilo je uspjeh na ljestvicama, a snimili smo i duet 'Old Flames Can’t Hold A Candle To You', koji će uvijek biti najsvjetliji trenutak moje karijere", napisala je Dolly, koja je u bratu imala i vjernog poslovnog saveznika.

image
Randy je bio dugogodišnji suradnik slavne sestre Dolly Parton.
CURTIS HILBUN/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA CURTIS HILBUN/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: ‘Otac mi je bio nepismen‘: Dolly Parton odrasla je u teškom siromaštvu, a danas donira milijune

Njegova posljednja snimka

Odala je počast i suradnji s njegovom kćerkom Heidi, s kojom je snimila božićni duet “You Are My Christmas”. "Toje bila njegova posljedna glazbena snimka i blistao je nja njoj, baš kao što sada sjaji iz raja", kazala je shrvana Dolly.

Za Randyjem Partonom ostali su supruga Deb, kći Heidi, sin Sabyn i dva unuka - Huston i Trent. "Uvijek ćemo ga voljeti i zauvijek će biti u našim srcima", poručila je Dolly Parton.

Osim što je preminuli gazbenik svirao u bendu svoje sestre, osmislio je i vodio vlastiti show na zabavnom imanju Dollywood, imao je i nekoliko country hitova "Hold Me Like You Never Had Me" i "Shot Full of Love".

image
Obitelj Parton za Božić 1960.: roditelji i njihovo 12 djece - Dolly je gore desno.
NANCY BARR BRANDON/MEDIAPUNCH/SH

U obitelji Parton Dolly je bila četvrta od 12 djece, odrastali su u velikom siromaštvu. Otac Robert Lee Parton uzgajao je duhan i stoku, majka Avie Lee se bavila kućom i djecom. Stanovali su u kućici sa samo dvije prostorije, novca im je uvijek nedostajalo i svi su u školu išli u odjeći sa zakrpama. "Bili smo sirotinja, ali bili smo vrlo čvrsto povezani kao obitelj i snagu nam je davala vjera u Boga", uvijek je isticala Parton. Oslonac je svima bila i glazba: djed je svirao violinu, majka i ujak gitaru, svi su pjevali.

Linker
26. travanj 2024 15:24