Rock elegancija

Glazbeno modna priča: Luna Valas postala je ‘Sestra noći‘ u prvoj autorskoj pjesmi poznatog glazbenika

Dugogodišnji gitarist grupe Film, koncertnu stanku izazvanu pandemijom iskoristio je za porektanje autorske karijere, a u prvoj pjesmi i spotu koje je predstavio pokazao je i modnu stranu rocka.

Zagrebački glazbenik Borna Čop, ljubiteljima rock zvuka poznat kao dugogodišnji gitarist Jure Stublića i grupe Film, javnosti je predstavio svoj prvi samostalni singl "Sestro noći" - koju autor opisuje kao pravi, punokrvni rock singl s moćnim gitarskim rifovima i snažnim zaraznim refrenom. A da rock'n'roll i modeli idu ruku pod ruku, dokazao je i Borna u pomno osmišljenom video spotu u kojem se pojavljuje Luna Valas kao zavodljiva sestra noći.

No to nije jedina ženska ruka u ovoj priči, snimateljica Sara B. Moritz, a spot je sniman na atraktivnim lokacijama u centru Zagreba i Borninom kvartu Dubravi. Režiju potpisuje Mladen Stanić, dok je vizualni kreativni koncept zadužena Lana Puljić, dizajnerica modnog brenda Lokomotiva. Glazbenik je ispričao kako je došlo do spajanja glazbene i modne priče.

Pogledajte video

"S dizajnericom Lanom Puljić veže me dugogodišnje prijateljstvo, a upoznao nas je Jura Stublić, frontmen grupe Film u kojoj sviram preko 15 godina. U zajedničkim druženjima Lana me uvodila u zanimljivi svijet mode, koji je prirodno kompatibilan s rock glazbom jer nas često nadahnjuju iste ideje: slobode, odvažnosti, senzualnosti kao i izlaska iz zadanih okvira. Sudjelovao sam u odabiru glazbe za revije Laninog modnog brenda Lokomotiva, a s obzirom na to da mi je vizualni dio prezentacije iznimno važan, suradnja s Lanom bila je logičan nastavak naše priče. Na jednoj od modnih revija zapazio sam Lunu Valas, koja je u videospotu pjesme savršeno utjelovila zavodljivu Sestru noći", ispričao je Borna za Gloria.hr.

image
SARA B. MORITZ

Čitajte i: Četiri godine ljubi ovu ljepoticu: Damiano David u privatnom životu sušta je suprotnost onome što radi na pozornici

Nova stepenica u karijeri

Ovaj gitarist je dugogodišnji suradnik Jure Stublića u njegovoj grupi Film, a pjesme koje piše dugi niz godina nije izvodio javno sve do sada. "Privremenu stanku koncertnih aktivnosti, zbog općepoznatih okolnosti, odlučio sam iz nevolje pretvoriti u motivaciju za novi početak", objasnio je Borna Čop kako se našao u novom aspektu karijere. Njegov glazbeni izričaj u sebi nosi najbolje od zagrebačke škole rock 'n' rolla iz legendarnih i voljenih osamdesetih i devedesetih godina, provučen kroz filter aktualnog vremena. Na tom putu u bendu prate ga provjereni glazbeni suradnici Mario Jagarinec, Jadranko Jagarinec i Miro Odak.

image
SARA B. MORITZ

"Pjesme pišem od rane mladosti, mnoge su iz vremena gimnazije i studentskih dana i nose u sebi mladenački duh i emociju. Godinama su postojale samo u mojoj glavi, a stanku u redovitim koncertnim aktivnostima iskoristio sam da ih konačno oblikujem, obrišem prašinu sa sjećanja i po prvi puta čujem kako zvuče snimljene. Svirajući ih, počela je dolaziti i inspiracija te sam napisao nekoliko novih pjesama koje ću predstaviti kao sljedeće najavne singlove s prvog samostalnog albuma", kazao je Čop.

image
SARA B. MORITZ

Na putu prema samostalnoj karijeri bitna mu je stepenica bila i suradnja s Juricom Pađenom i njegovim Aerodromom. Nakon što se Čop upustio u solo priču suradnici su to spremno dočekali, što se, kako je ispričao moglo vidjeti i na snimanju spota "Sestro noći" na kojem su im se zaredale brojne prepreke.

image
Borna Čop izdao je prvi autorski singl 'Sestro Noći'.
SARA B. MORITZ

"Od virusa zbog kojeg smo nekoliko puta mijenjali datume i lokacije, nepredvidivih vremenskih uvjeta i kiši koja je prijetila vanjskim scenama, do iznenadnog otkazivanja dijela ekipe zbog nuspojava cjepiva. Pojedini članovi su doslovno sat vremena prije termina doznali da snimaju taj dan, i unatoč tome vrhunski odradili svoj zadatak. Prilikom odabira vizualne priče dao sam samo idejne smjernice i prepustio se s povjerenjem Laninoj kreativi; tako Luna u spotu nosi haljinu i košulju modnog brenda Lokomotiva, dok smo moje outfite zajednički uskladili prema pojedinim scenama, u stilu koji bih jednostavno nazvao 'rock elegancija'", zaključio je Borna Čop te dodao da osim svog albuma jedva čeka i ljetnu koncertnu sezonu s Jurom Stublićem i "Filmovcima".

Linker
21. travanj 2024 07:57