Patrick Dempsey sa suprugom Jillian Fink i troje djece, sinom Tallulah Fyfe i blizancima Darbyjem Galenom i Sullivanom Patrickom
 Agostino Fabio/MEGA / Mega Agency / Profimedia
nikad se neće pomiriti s tim

Glumac ogolio dušu: "Kad se nekome u obitelji dijagnosticira rak, svi su devastirani i život više nikad nije isti"

Nakon što mu se majka tijekom 17 godina 12 puta borila s ponavljajućim rakom jajnika i 2014. godine i umrla, slavni je glumac Patrick Dempsey čvrsto odlučio da će dio svog života posvetiti nesebičnoj pomoći u liječenju oboljelima od raka, kao i njihovim obiteljima. Već šest godina ne posustaje na tom putu, a o tome je govorio u novom intervjuu.

Glumac Patrick Dempsey bio je toliko shrvan zbog majčine razarajuće borbe s rakom, da je još 2008. utemeljio zakladu Dempsey Center za financijsku i psihološku pomoć u liječenju oboljelima od malignih bolesti. Od tada nikada nije propustio učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne obiteljima u kojima netko ima rak, baš kao što je pomogao svojoj. O tome je povodom gostovanja na skupu posvećenom borbi protiv raka u New Yorku za magazin People rekao: "Zahvalan sam životu što sam dio ovoga, što mogu dati svoj doprinos i promatrati kakav utjecaj ova naša zaklada ima u našoj zajednici i državi i to je nešto zbog čega je moje srce puno", rekao je.

Dempsey, 53-godišnjak koji se proslavio osobito ulogom doktora McDreamyja u Uvodu u anatomiju, centar je osnovao upravo u svom rodnom gradu Lewistonu u državi Maine na sjeveroistoku SAD-a.

"Rad s ljudima kojima je namjera nesebično pomoći onima koji su oboljeli od ove opake bolesti iznad svega je inspirativno, uostalom, to je smisao naših života, prema mom mišljenju. Mislim da nam toga treba i mnogo više", rekao je Dempsey.

"Kad se u obitelji nekome dijagnosticira rak, to je razarajuće i nakon toga više nikad nisi isti. No, dok se moja majka borila s rakom, ja sam utemeljio ovu zakladu i vjerujem da smo mnogima pomogli - ponekad se usred mračne strane života zna pojaviti svjetla strana", rekao je i pozvao sve da žive zdravo i osobito se bave sportom ne bi li spriječili rak, a ako ga dobiju, ne bi li bili što jači u borbi s njim.

EXCLUSIVE: Patrick Dempsey, in Rome to star in a tv serie is spotted enjoying a visit to the ancient Nero's Domus Aurea, where they had to wear a yellow protective helmet with his wife Jillian Fink and their 3 sons Tallulah Fyfe and twins Darby Galen and Sullivan Patrick.
24 Nov 2018, Image: 398246077, License: Rights-managed, Restrictions: NO Italy, Model Release: no, Credit line: Agostino Fabio/MEGA / Mega Agency / Profimedia
Agostino Fabio/MEGA / Mega Agency / Profimedia
Patrick Dempsey sa suprugom Jillian Fink i troje djece, sinom Tallulah Fyfe i blizancima Darbyjem Galenom i Sullivanom Patrickom

Linker
25. travanj 2024 15:08