Facebook
Uragan Irma

Glumac Otokar Levaj od razornog uragana sakrit će se kod susjeda

Proslavljeni hrvatski glumac već godinama živi u floridskom gradiću Bradentonu, inače umirovljeničkom raju, no njegovu će idilu uskoro pomrsiti uragan Irma koji se priprema razoriti obalu američke države Florida.

"Sutra doček Irme kod susjeda. Prozori i vrata u okovani. Ako tko pita, gdje si bio 11.09.2017. Ovdje!" napisao je ispod fotografije na kojoj se vide okovani prozori i vrata na kućici u susjedstvu glumac Otokar Levaj. Čak i u trenucima najveće strepnje, na svom Facebooku pokazuje da je u dobrom raspoloženju. U gradić Bradenton preselio se zbog ljubavi - tu je živjela njegova supruga Dunja Bedenko, a u brak su uplovili u gradskoj vijećnici u floridskom umirovljeničkom raju.

Slična je i kućica u kojoj žive, no ovih dana nište ne djeluje idilično u američkoj državi Floridi. Milijuni ljudi su evakuirani, a dućani su opustošeni – nigdje se više ne može pronaći niti bočica vode. Glumac se opremio svim potrepštinama za udar razornog uragana, kod kuće imaju zalihe hrane i vode. Uragan Irma do sad je uništio i otok Britanskog Djevičanskog otočja koji je u vlasništvu milijardera Richarda Bransona i resort na Barbudi kojem je vlasnik glumac Robert De Niro. Najjači uragan zabilježen iznad Atlantskog oceana, osim karipskih otoka, razorio je i otoke Turks i Caicos te središnju Kubu. Danas će stići na obalu američke države Floride, a najviše će nastradati južni Florida Keys. Iako će na Kubi oslabiti, prije Floride ponovno će se podići na najopasniju kategoriju 5, a gradovi Orlando i Miami na udaru Irme naći će se kroz 24 sata. Tenisač Ivo Karlović s obitelji također se nalazi na Floridi, te je odlučio pobjeći nešto sjevernije dok se Miami nalazi na udaru, a u Orlandu boravi NBA košarkaš Damjan Rudež.

Linker
19. travanj 2024 04:20