Još jedan gubitak

Glumica iz ‘Ratova zvijezda‘ preminula od teške bolesti, samo nekoliko dana prije svog 77. rođendana

Prije nego je ganjala filmsku karijeru, bila je pop zvijezda te je u Velikoj Britaniji nastupala kao Patsy Ann Noble.

Filmski svijet ponovno je zavijen u crno. Australska glumica Trisha Noble i nekadašnja pop zvijezda preminula je u 77. godini nakon borbe s teškom bolešću.

image
Trisha Noble.
ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

Trisha je, naime, preminula od komplikacija od tumora uzrokovanog udisanjem azbestnih vlakana. Još tužnija je činjenica da je umrla 23. siječnja - samo nekoliko dana prije svog 77. rođendana.

Rođenda je 3. veljače u Marrickville u Australiju kao Patricia Ann Ruth Noble. Svoju karijeru započela je na televiziji i to u showu "Bandstand", no život ju je nakratko odveo u drugom smjeru. Postala je pop zvijezda te je kao Patsy Ann Noble šezdesetih godina prošlog stoljeća nastupala u Velikoj Britaniji i SAD-u.

image
Trisha u filmu 'Carry on Camping'.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tijekom 60-ih izbacila je čak šest albuma u Australiji i jedan u Engleskoj, od kojih je najpopularniji "The Blonde Bombshell" iz 1961.

Neke od njezinih prvih uloga u filmovima bile su u policijskoj drami "Strike Force" i u australskoj produkciji filma "Dame u crnom". Međutim, najviše ćemo je pamtiti kao Jobal Naberri u franšiži "Zvjezdani ratovi", točnije u epizodama Zvjezdani ratovi: Epizoda II Klonovi napadaju (2002) i Zvjezdani ratovi: Epizoda III Osveta Sitha (2005).

Međutim, njezine scene navodno su izrezane iz posljednje verzije filma (2002.) pa se pojavljuje isključivo na izdanjima s dodacima. Nakon toga nastavila je nastupati na sceni uživo, a od 2007. godine nastupala je s kazališnom kućom Kookaburra u njihovoj premijernoj sezoni "Pipina" kao Berthe u kazalištu u Sydneyu.

Linker
16. travanj 2024 14:36