Iznenadila javnost

Glumica već sedam i pol godina neprekidno doji: ‘Potpuno sam iscrpljena, samo želim natrag svoje tijelo‘

Teresa Palmer sa suprugom Markom Webberom već ima troje djece, dok je četvrto na putu. Prvo je rodila 2014. i od tada ne prestaje dojiti.

Australska glumica Teresa Palmer, koju znamo iz serije 'Otkrivanje vještica' na platformi HBO, ima dosta bogato iskustvo dojenja djeteta. Trenutno je trudna sa svojim četvrtim, a na Instagramu je otkrila da neprekidno doji već sedam i pol godina.

"Danas je 2728. dan kako dojim. Počela sam 17. veljače 2014. kad sam rodila svog prvog sina. Dojila sam ga dok sam bila trudna s drugim sinom, a onda sam ih godinu dana dojila u paru. Drugog sina sam nastavila dojiti kroz treću trudnoću, a onda sam njega i kćerkicu dojila u paru. Tijekom ove trudnoće još uvijek dojim kći, a uskoro će biti treći put da dojim u paru", napisala je glumica koja je trenutačno u 37. tjednu trudnoće.

S mužem Markom Webberom Teresa je 2014. dobila prvog sina Bodhija Raina, a također imaju i četveroipolgodišnjeg Foresta Sagea i dvogodišnju kći Poet Lake.

Da dojenje i trudnoća nije samo 'med i mlijeko', Teresa je potvrdila napisavši da ima dana kada joj je iznimno teško. No, priznaje da je "dovoljno privilegirana da ima izbor dojiti".

"Ima dana kad mi je to teško, potpuno sam iscrpljena i želim svoje tijelo natrag, a u druge dane osjećam duboku zahvalnost za to iskustvo. Imala sam privilegiju da izaberem dojenje, što nema svatko. Nekima je lakše nego drugima. Znam mnogo žena koje su pokušale dojiti, ali nisu mogle. Žene ne bi trebalo osuđivati prema tome kako hrane svoju djecu", poručila je glumica.

Čitajte i: Progovorila o temi koja muči mnoge majke: 'Prestajem dojiti, iscrpljena sam'

Također se prisjetila trenutka kada je zbog dojenja svoje kćeri doživjela javno sramoćenje i prozivanje.

image
U seriji "Otkrivanje vještica" Teresa glumi s kolegom Matthewov Goodeom.
SKY/PLANET/PROFIMEDIA

"Prije dvije godine su me muškarac i žena napali jer sam svoju šest tjedan staru kćerkicu dojila na klupi u parku. Da se to dogodilo kad sam tek postala mama, to bi me jako potreslo. Nadam se da druge žene, koje su odlučile dojiti i imaju tu priliku, to mogu raditi bez straha od osude. Teško mi je povjerovati da rasprava o tome i dalje traje", istaknula je glumica.

Ovog ljeta je u podcastu 'Mamamia Me Before You' otkrila da je patila od ortoreksije - oblika poremećaja prehrane koju definira opsesija pravilnom ili zdravom ishranom. Iz njega se izvukla kada je rodila prvo dijete.

"Moje tijelo je tada procvjetalo - imala sam veliki trbuh i osjećala život u sebi i bilo je nevjerojatno vidjeti što moje tijelo može učiniti. Dobila sam strije na grudima i celulit po cijeloj zadnjici i stražnjim dijelovima bedara. Tada sam se konačno oslobodila predrasuda o svom tijelu koje sam imala još kao tinejdžerica", ispričala je Palmer.

Linker
19. travanj 2024 10:16