Opušteno i otvoreno

Gobac u popularnom podcastu: ‘Ja sam ponosan na to što smo mi preživjeli i ostali ono što smo bili‘

Glazbenik i voditeljica prošli su brojne zanimljive teme, od aktualnih događanja koja su Davora ponovno usmjerila na slikanje, do početaka glazbene karijere.

Glazbenik Davor Gobac novi je gost podcasta Ane Radišić, glazbenik i slikar razgovarao je u prepoznatljivom okruženju među oblacima kod naše voditeljice.

"Meni je kuća malo šprungirala, ali nije ništa strašno", dotaknuo se glazbenik jedne od najvećih trauma koju smo kolektivno proživjeli u 2020. nakon niza potresa. Dotaknuo se i najaktualnije teme svih glazbenika, a to je nedostatak koncerata. "Ja slikam dosta u zadnje vrijeme, zar to nije idealno za jednu pandemiju", našalio se Gobac. "Sad kad dođe proljeće krenut će i druge aktivnosti, recimo kosit ću travu oko kuće, ak‘ bu bilo kuće", dodao je.

Pogledajte video

Nakon nekoliko godina pauze od slikanja, Davor Gobac sada već ima novih djela dovoljnih za jednu izložbu. Što je radio u ateljeu, otkrio je i čitateljima Gloria.hr prošlog proljeća, kada nas je pustio u svoj radni prostor. A slikanjem se - sukladno razvoju situacije s pandemijom - nastavio baviti i sve do sada.

Čitajte i: Davor Gobac izolaciju je proveo slikajući, pustio nas je u atelje i otkrio što će napraviti s djelima

"Počeo sam slikati nakon onog prvog potresa. I sad sam već naslikao izvjestan broj slika, još nekoliko komada i imat ću izložbu. Nisam prodavao slike, zato što to nisam htio, ali izložbu bih napravio negdje pred kraj ove godine", najavio je umjetnik.

Ana i album vršnjaci

Ponosni otac Davor Gobac spomenuo je i uspjehe svog sina Vilija, koji je trenutno u samoj završnoj fazi studija gluma na Akademiji dramskih umjetnosti, uz koji gradi i glazbenu karijeru. "I ja sam rano počeo, prvi put sam se popeo na pozornicu s 13 godina. Ja sam jako čudan, to je sve bilo spontano, i taj prvi bend se kao i svi prvi bendovi raspao, i onda kad samo došao ‘82. u Neron, to je današnji Psihomodo Pop kao zamjena, sam ostao u bendu. Tad sam skužio da imam bend", prisjetio se.

U opuštenom razgovoru voditeljica i glazbenik ustanovili su da je Ana vršnjakinja prvog albuma Psihomodo Popa "Godina Zmaja". Od tada do danas Davor je napisao mnoge uspješne pjesme.

"Ja sam ponosan na to što smo mi preživjeli i ostali ono što smo bili, tj. razvili smo se u nekom svom filmu do jednog profesionalnog nivoa, ali smo i dalje Psihomodo Pop", kazao je glazbenik. Prisjetio se kako je u vrijeme snimanje prvog albuma radio na formi s legendarnim bubnjarem Pikom Stančićem - s kojim je pješačio od Ilice do Zelengaja kako bi se zagrijao za snimanje.

Čitajte i: ‘Već tada su se jako voljeli‘: Vili Gobac o vezi svojih roditelja, ljubavnom statusu i glazbenim uzorima

Osim profesionalnog kontinuiteta Davor je najponosniji da je sa sinom Vilijem razvio prijateljski odnos - od povjeravanja do zajedničkih svirki - roditeljstvo mu je došlo prirodno. "Bolje je nego što sam si i htio", kazao je ponosni tata Gobac.

Linker
18. travanj 2024 17:40