Internet umire od smijeha

Greta Thunberg godinu dana je čekala da se osveti Trumpu: Sada mu je vratila istom mjerom

Poznata aktivistica za spas okoliša često je oštro kritizirala američkog predsjednika i njegovu politiku, što je Trumpa izbacilo iz takta pa joj je napisao neumjesan komentar na društvenim mrežama. Sada je Greta iskoristila priliku da mu vrati za sve provokacije.

Najpoznatija i najmlađa aktivistica za očuvanje okoliša, 17-godišnja Šveđanka Greta Thunberg, vratila je američkom predsjedniku "milo za drago", godinu dana nakon što je Trump popljuvao jedan njezin govor u kojem oštro kritizira njega i njegovu politiku.

image
Donald Trump mogao bi izgubiti drugi mandat.
BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/PROFIMEDIA

"Presmiješno. Greta mora poraditi na svom problemu s bijesom, a onda treba s prijateljem otići pogledati film. Smiri se, Greta, smiri se", napisao je Trump na Twitteru.

Godinu danakasnije Greta kao da je čekala trenutak kada će Trumpu odgovoriti na isti način. Znajući da ima kratak fitilj, strpljivo je čekala predsjedničke izbore i servirala mu osvetu.

Nakon što je preuranjeno proglasio pobjedu, Trump je na Twitteru napao izborni proces i rekao da je sve ovo jedna velika prijevara, želeći sebe prikazati kao žrtvu demokrata koji su ga lišili drugog mandata. Njegov stožer je stoga podnio tužbe u Georgiji, Pennsylvaniji i Michiganu kako bi zaustavio prebrojavanje glasova, a u Wisconsinu je zatražio ponovno prebrojavanje.

"Ako izbrojite legalne glasove, glatko pobjeđujem. Ako uzmete u obzir nelegalne, ja gubim", napisao je Trump koji nije naveo ikakve dokaze koji bi poduprli njegove tvrdnje.

Greta je na njegovo divljanje napisala:

image
Greta Thunberg oštra je borkinja za spas okoliša i širiteljica poruke o ekološkoj katastrofi.
IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Presmiješno. Donald mora poraditi na svom problemu s bijesom, a onda treba s prijateljem otići pogledati film. Smiri se, Donalde, smiri se". Njezin odgovor izazvao je salve smijeha na društvenim mrežama, a fanovi su joj odgovorili kako mu je jako dobro "spustila".

Ono što smeta Trumpu jest činjenica da su mnogi glasači glasali unaprijed i to poštom, a njihovi glasovi stigli su dan nakon izbora kad je Trump već vodio zbog glasača koji su na glasanje došli na birališta. Prebrojavanjem glasova "iz pošte", Joe Biden je Trumpu oduzeo prednost. Konačni rezultati znat će se uskoro.

Linker
13. travanj 2024 12:27