Geni ne lažu

Gwen Stefani o bolesti koju je prenijela sinovima: Tek je uz njih shvatila zašto je bila loša u školi

Pjevačica koja je popularnost stekla kao frontwoman benda No Doubt, ali i zbog svog eklektičnog modnog stila cijeli se život mučila s čitanjem, ni sama nije znala zašto sve dok joj sinovi nisu krenuli u školu.

Američka pop zvijezda Gwen Stefani (51) otkrila je vrlo osoban detalj o sebi, kojim je u najmanju ruku iznenadila obožavatelje. Razgovarajući s televizijskim i radijskim voditeljem Zaneom Loweom (47) na podcastu Apple Musica “At Home With …”, priznala je da ima disleksiju. Postala je svjesna tog problema tek kad su njezini dečki Kingston (14), Zuma (12) i Apollo (6) krenuli u školu. Tada su počele poteškoće sa čitanjem, no zahvaljujući strpljivim nastavnicima koji su priskočili u pomoć, dječaci pronalaze način kako živjeti s poremećajem brzine i preciznosti čitanja te razumijevanja pročitanog.

"Dječacima mozak jednostavno funkcionira drugačije, a ja sam razlog zbog je imaju. Muči me isti problem, prenijela sam ga genima", otkriva pjevačica i uspješna modna dizajnerica.

Trebale su proći godine da shvati kako njena muka pri čitanju i razumijevanju teksta u školi, nije bila slučajna. Tek je sad shvatila zašto nije bila uspješna đak. Trudila se, nije stvarala probleme u razedu, bila je dobro dijete ali što god pokušala, na nastavi nije mogla ‘pohvatati’ ono što je njezinim školskim kolegama bilo normalno. Problemi su se nastavili i kad je postala pjevačica benda “No Doubt”, s kojim je ostvarila sve svoje glazbene snove. Tada je ovisila o pomoći grupe kako bi savladala tekstove, posebno bivšeg dečka i basiste Tonyja Kanala. Nije bila svjesna problema za koji nije kriva sve dok se povijest nije počela ponavljati sa sinovima koje je dobila u bivšem braku s Gavinom Rossdaleom.

Pjevačica je naposljetku priznala da je sretna što su dečki na vrijeme dobili pomoć i uspješno se hvataju ukoštac s nedostatkom koji će im, tko zna, na nekom drugom životnom polju donijeti prednost umjesto da krive sebe, poput nje.

Linker
20. travanj 2024 10:46