njezino tijelo, njezin izbor

Halsey otkrila da je imala tri spontana pobačaja: ‘To je opasno iskustvo koje mijenja život!‘

Pop-zvijezda ispričala je za Vogue da dolazak sina na svijet nije promijenilo njezin stav o pravu svake žene na pobačaj.

Američka pjevačica Halsey, koja je u srpnju 2021. dobila sina Endera s partnerom Alevom Aydinom, osvrnula se na nedavnu odluku Vrhovnog suda u SAD-u da se ukine pravo na pobačaj u njihovoj zemlji. Ona, kako kaže, ne podržava ovu odluku dodajući kako joj je pobačaj zapravo spasio život.

Naime, pop zvijezda je za Vogue ispričala kako je, prije nego što je rodila sina, imala tri spontana pobačaja, no jedan od njih je zahtijevao i medicinsku intervenciju odnosno zahvat jer njezino tijelo nije moglo samo prekinuti trudnoću.

"Pobacila sam tri puta prije svog 24. rođendana. Činilo se okrutnom ironijom da mogu s lakoćom zatrudnjeti, ali sam se borila da zadržim trudnoću. Jedan od mojih pobačaja zahtijevao je medicinski zahvat i prekid trudnoće jer je postojao rizik da dobijem sepsu bez medicinske intervencije", rekla je.

Čitajte i: Samo tri dana nakon operacije zablistala na crvenom tepihu: ‘Krhka sam, ali uzbuđena‘

Tijekom zahvata je plakala i osjećala se grozno. "Bila sam uplašena i bespomoćna. Bila sam spremna na najgore. Dala sam detaljne upute u vezi s doniranjem mojih organa ako umrem", rekla je.

Bez obzira na to što je ipak uspjela zatrudnjeti i iznijeti četvrtu trudnoću do kraja te dobiti predivnog sina, nije promijenila mišljenje o tome da svaka žena treba imati pravo na izbor.

"Mnogi su me ljudi pitali jesam li, otkad sam rodila dijete nakon godina muke, preispitala svoj stav o pobačaju. Odgovor je čvrsto ne. Zapravo nikad nisam bila sigurnija u vezi s tim. Taj abortus mi je spasio život i omogućio kasnije novu trudnoću i novi život", ispričala je Halsey, dodavši da svaka osoba zaslužuje pravo na izbor kada, hoće li i kako doživjeti ovo opasno iskustvo koje mijenja život.

"Držat ću sina za jednu ruku, a s drugom se boriti svom snagom", poručila je pjevačica.

Linker
19. travanj 2024 02:21