Press
Odabrala publika

Hana Huljić i Petar Grašo zajedno u borbi za Cesaricu

Da su pjesme u mjuziklu "Pacijenti" bile pravi pogodak pokazuju čak dva hita koja su pronašla svoje mjesto u finalu za nagradu publike "Cesarica" među kojima je onaj splitskog glazbenika Petra Graše.

Pjesmu "Srce za vodiča" Petar Grašo pjeva s Hanom Huljić, kćeri Vjekoslave i Tončija Huljića koji autorski potpisuju hit. Balada je na prvu osvojila i samog Grašu, ali i publiku koja ju je prigrlila kao himnu ugodnih emocija. Tom pjesmom je najavljen mjuzikl "Pacijenti" iz kojeg je u finale velikog izbora ušao i duet Doris Dragović i Jacquesa Houdeka "Ima nešto u tome".

- Kada sam prvi put čuo "Srce za vodiča", jednostavno sam znao da je to sljedeća pjesma koju trebam otpjevati. Definitivno sam vjerovao kako ima snagu i domet hita. No, ono što je najvažnije i čemu sam se nadao, jest da će se publika i uz ovu pjesmu radovati, stariti i provoditi neke emotivne trenutke - izjavio je Petar Grašo koji s Huljićima nastavlja pobjednički niz hitova.

Poseban začin pjesmi bio je anđeoski vokal Hane Huljić koja je svoj glas iskoristila kao glazbeni instrument i dodatnu teksturu pjesme.

- Jako sam se razveselila kad me Petar zamolio da otpjevam vokal. Ovdje se ne radi o duetu, već sam ja interpretirala određene tonove umjesto instrumenata. Tajnovito kao i u pjesmi, i u spotu potajno kao anđeo čuvar nadgledam ljude i popravljam odnose među njima" - objasnila je svoju ulogu Hana Huljić, inače diplomirana kompozitorica koja, uz brata Ivana, nastavlja glazbeno putovanje obitelji Huljić.

- Ovo je pjesma na koju je Petar odmah "pao" i vrlo me interesiralo njegovo čitanje. Rekao je kako smatra da se radi o velikoj pjesmi koju bi volio imati u svom repertoaru. Budući da je on čovjek koji moju labilnu dušu i karakter zna često izazvati, kako u vinima, tako i u pjesmama, nisam mogao odoljeti jer volim njegov vokal i smatram ga jednim od najboljih u zemlji - jezgrovit je bio Tonči, koji uz glazbu, potpisuje i produkciju pjesme.

Linker
24. travanj 2024 23:54