Photo Image Press/Splash
GLUMAC I PILOT

Harrison Ford unatoč zrakoplovnim nezgodama zadržava pilotsku dozvolu

Iako nije mislio da će proći tako bezbolno, Harrison Ford ne mora platiti nikakvu kaznu za nezgodu koju je umalo izazvao svojim jednomotornim zrakoplovom.

Naime, slavni glumac je u veljači svojim zrakoplovom slučajno sletio na prilaznu cestu kojom inače prometuju taxiji. Kontroli leta je priznao da se ponašao kao "bezveznjak", ali svejedno će zadržati svoju pilotsku dozvolu i to bez ograničenja.

Ford je svojim aviončićem preletio preko zrakoplova tvrtke American Airlines u kojem je bilo 110 putnika i članova posade u kalifornijskoj zračnoj luci John Wayne, ali federalna administracija za pitanja zračnog prometa (FAA) odlučila je da neće poduzeti nikakve stegovne mjere.

**NO UK** Santa Monica, CA - Just months after his harrowing near-death plane crash, Harrison Ford is back in the air! The 'Indiana Jones' actor was spotted boarding his private jet at the Santa Monica Airport on Wednesday, jumping in the co-pilot seat to fly his plane to his ranch property in Jackson Hole, Wyoming for the Fourth of July.
       July 1, 2015


**NO UK**, Image: 251542637, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, UK, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Harrison Ford u zrakoplovnoj luci Santa Monica, 2015.

Fordov odvjetnik Stephen Hofer izjavio je da je "FAA provela detaljnu istragu predmeta i zaključila da nije potrebno poduzimati nikakve mjere. Uzeli su u obzir Fordovu dugogodišnju pristojnost i poštovanje prema FAA, kao i spremnost na suradnju u ovom konkretnom slučaju."

Inače, ovo nije prvi put da je glumac imao problema s prizemljivanjem zrakoplova. 2015. godine se srušio na igralište za golf u Santa Monici, a u toj je nezgodi slomio ruku i pretrpio manje ozljede glave.

Linker
25. travanj 2024 17:58