Krenulo je!

Hoće li Albina uspjeti izboriti finale Eurosonga? Iščekujemo njezin vatreni nastup, bori se s još 15 natjecatelja

Rotterdam: Počeo je Izbor za pjesmu Eurovizije 2021. U prvoj polufinalnoj večeri naša predstavnica Albina Grčić nastupa pod rednim brojem 10.

Nestrpljenje je došlo do usijanja, konačno se približio trenutak kada će predstavnici europskih zemalja izabrane pjesme predstaviti svijetu na pozornici Eurosonga. Počela je prva polufinalna večer, od 16 natjecatelja samo ih 10 prolazi u veliko finale, a mi se nadamo da će među finalistima biti i predstavnica Hrvatske Albina Grčić sa svojom pjesmom "Tick-Tock", koja će nastupiti pod rednim brojem 10.

image
Albina Grčić nastupa 10. po redu.
AFP/PROFIMEDIA

Ovogodišnje se natjecanje održava u Rotterdamu u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na Eurosongu 2019. u izraelskom Tel Avivu. Zbog jednogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, atmosfera među natjecateljima, gledateljima i organizacijom kao da je još euforičnija.

Nakon što je direkcija otkazala Eurosong 2020. na kojem nas je trebao predstavljati Damir Kedžo sa svojom pjesmom "Divlji vjetre", svakoj državi predstavnici dano je na izbor hoće li poslati istog natjecatelja ili izabrati novog. Nizozemski organizatori su, pak odlučili i ove godine potvrditi Rotterdam kao domaćina, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine.

Čitajte i: Ovih 15 natjecatelja Albinina su konkurencija večeras. Tko ima najveće šanse izboriti finale?

Čitajte i: Modne igre naše Albine: Zaslužila 12 bodova za kombinacije koje nosi, obožavatelji ju već zovu ikonom stila

Stari domaćini i nove zvijezde

Ovo je peti put da Nizozemska organizira Eurosong, domaćini su bili 1958., 1970., 1976. i 1980. godine. Međutim ovo je ipak prvi put da se ovo natjecanje priređuje u tom gradu, drugom najvećem u Nizozemskoj, a glazbenici iz cijele Europe nastupit će u Ahoy Areni.

image
Albina je vatrenim nastupom na probama već oduševila gledatelje.
AFP/PROFIMEDIA

Osim današnjeg prvog polufinala, gledatelji će drugu polufinalnu večer moći pratiti u četvrtak 20. svibnja. Finale je zakazano u subotu 22. svibnja, a mi se nadamo da će među 26 natjecatelja biti i naša Albina.

Voditelji u ova tri dana zabave bit će glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley, pjevač, voditelj i nizozemski komentator Eurosonga Jan Smit te beauty blogerica i YouTube zvijezda Nikkie de Jager.

Ono što je definitivno zanimljivo kod ovakvih natjecanja je i stanje na kladionicama, a ono našoj pjevačici za sada predviđa - prolazak u finale, smještaju je u zlatnu sredinu - na osmo mjesto od 16 natjecatelja.

Linker
16. travanj 2024 11:51