PapCulture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Obiteljska tragedija

Holivudska glumica prisjetila se najgoreg dana u životu: 'Niti jedan metak nas nije pogodio, to je pravo čudo'

Glumica Charlize Theron živjela je u problematičnoj obitelji s ocem alkoholičarem, o čemu je još jednom progovorila. Svaki dan dan je bio nepredvidiv, a sve je eskaliralo kada je ničim izazvan počeo pucati po njoj i njezinoj majci. Majka je tada instinktivno reagirala i ubila svoga supruga da zaštiti sebe i kćer.

Glumica Charlize Theron (43), koju ćemo uskoro moći gledati u filmu 'One su bombe', nije baš odrastala u najstabilnijoj obitelji. Naime, njezin otac Charles bio je alkoholičar, a njegova ovisnost dosegla je kritičnu točku kada je u obiteljsku kuću uletio sa sačmaricom i počeo pucati. Charlize je tada imala 15 godina i taman se vratila iz internata, no ono što je trebala biti mirna večer puna veselja, pretvorila se u potpuni pakao.

Charles se te večeri vratio kući sa svojim bratom, nakon što su se cijelo vrijeme opijali. Glumičina teta nekoliko minuta prije nego što su došli nazvala je Gretu, Charlizeinu majku, kako bi ih upozorila na Charlesa. "Počeo je pucati bez ikakvog razloga, prvo po ogradi pa kroz kuhinjska vrata. Mama i ja pobjegle smo u moju sobu i naslonile smo se na vrata kako otac ne bi mogao ući, no tada je ispalio tri hica kroz vrata", prisjetila se Charlize.

NEW YORK - MAY 14: Actress Charlize Theron (R) and her mother Gerda Theron attend the Dior 2008 Cruise collection fashion show on May 14, 2007 in New York City. (Photo by Mat Szwajkos/Getty Images.)
Getty Images

Prema svjedočenju njezine majke, koja je 1991. bila oslobođena svih optužbi zbog ubojstva u samoobrani, Charles je rekao da će ih "ubiti oboje sačmaricom". No, Greta je znala da mora spasiti sebe i kćer. "Niti jedan metak nas nije pogodio, što je pravo čudo. Mama je dohvatila svoj pištolj i ubila tatu te ranila mog strica", nastavila je Charlize koja je nakon incidenta svima govorila da joj je otac poginuo u prometnoj nesreći jer nije željela objašnjavati zašto je njezina majka ubila njezinog oca.

"Pravila sam se da se to nije dogodilo. Nisam nikome rekla. Nisam željela. Kada me netko pitalo što se dogodilo, rekla sam da mi je tata poginuo u prometnoj nesreći. Tko bi želio reći istinu? Nitko o tome nije želio govoriti", rekla je Charlize u intervjuu s Howardom Sternom 2017. godine. No, kako se njezina karijera uspinjala, na vidjelo su došla i policijska izvješća pa Charlize više nije mogla kriti tragediju u obitelji.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - OCTOBER 27: Charlize Theron attends the Academy Of Motion Picture Arts And Sciences' 11th Annual Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on October 27, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Getty Images
Charlize Theron

Bez obzira na sve što im se dogodilo i što je njezina majka morala napraviti, Charlize je vrlo ponosna na nju i upravo je ona najviše inspirira u ulogama koje igra. "Više me nije sram govoriti o tome jer mislim da što više govorimo o takvim stvarima, to više shvaćamo da nismo sami. Moja majka je nevjerojatna. Velika mi je inspiracija. Nikada nije potražila stručnu pomoć nakon toga već je sama sebi rekla 'Ok, ovo je grozno. Ali imaš izbor. Hoće li te ovo uništiti ili ojačati?' Izabrala je ovo drugo", rekla je glumica.

Charles i Greta imali su problematičan brak, ponajviše zbog njegovog problema s alkoholom, a razvod u to vrijeme u Južnoj Africi nije dolazio u obzir. "Svog sam oca znala samo na jedan način - kao alkoholičara. Moja obitelj bila je u beznadnoj situaciji. A kada živite s alkoholičarem, svaki dan je nepredvidiv i taj osjećaj postane dio vas. Ne samo tragedija, već i sve ostalo", objasnila je.

Tijekom godina, Charlize je pronašla snagu u sebi koja ju uspješno vodi kroz život. "Nema veze otkud ste i tko ste. Vaša borba možda je malo drukčija, ali sve je isprepleteno. Stvarno sam sretna što imam majku koja me uvijek hrabrila i govorila da moram biti hrabra. Ne znam tko bi i gdje bih bila da nije bilo nje", zaključila je Charlize.

Linker
18. travanj 2024 05:47