HOLIVUDSKA STAZA SLAVNIH

Hugh Laurie je tek peti britanski glumac koji je dobio ovo veliko priznanje

Hugh Laurie je tek je peti glumac iz Velike Britanije koji je zaslužio svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih. Prije njega su tu čast doživjeli Emma Thompson, Colin Firth, Sir Ridley Scott i Helen Mirren.

57-godišnjak iz Oxforda se u Sjedinjenim Američkim Državama proslavio medicinskim serijalom "Dr. House" u kojemu je glumio glavnu ulogu između 2004. i 2012., a u Velikoj Britaniji i u ostatku svijeta je poznat i po ulogama u serijalima kao što su "Crna guja" i "Jeeves and Wooster". Njegova najzapaženija uloga u posljednje vrijeme je uloga negativca u serijalu "The Night Manager" u kojoj glumi i Tom Hiddleston.

"Ovo nije pravedan svijet. Imam 57 godina i imao sam jako mnogo sreće u životu, od početka do kraja. Imao sam toliko sreće da sada očekujem da mi negdje padne klavir na glavu, samo zbog ravnoteže", izjavio je Laurie na ceremoniji koja se održala u Pig'n Whistle British pubu na holivudskoj stazi slavnih gdje je osim laureata govorio i njegov kolega komičar Stephen Fry.

Holivudska staza slavnih ima 2 593 zvijezde, a Clint Eastwood, Julia Roberts i George Clooney su odbili svoje mjesto na stazi. Jednom kada se zasluži mjesto na njoj, glumac ima pet godina da organizira ceremoniju postavljanja ploče sa zvijezdom, a Denzelu Washingtonu je taj rok očito bio prekratak pa ni on nema svoju zvijezdu iako ju je zaslužio.

Linker
23. travanj 2024 23:40