Glazbena legenda

I ne tako bajni početak karijere Toma Jonesa: ‘Rekli su mi da neću uspjeti jer imam kovrčavu kosu‘

Iako su ga njegovi šefovi pokušali promijeniti, ovaj vrhunski glazbenik slušao je samo sebe i dospio na vrh britanskih i američkih glazbenih ljestvica.

Sir Tom Jones, jedan od glazbenih velikana svih vremena, prisjetio se ranih dana svoje karijere koji nisu bili toliko bajni. Tvorac hita "Sex Bomb" prodao je više od 100 milijuna ploča, no tijekom svojih početaka suočio se s puno odbijanja zbog želje da postane pjevač.

Jones je u radijskoj emisiji "Zoe Ball’s Breakfast Show" otkrio da su ga glazbeni rukovoditelji uvijek kritizirali i usporavali u uspjehu, a čak su mu nametnuli da promijeni svoj izgled.

Čitajte i: Tom Jones na životu može zahvaliti samo njoj: 'Nisam disao i htjeli su me otpisati, ali ona me spasila'

"Rekli su mi nešto poput 'kovrčava kosa više nije 'in', a ti si malo previše mačo tip', na što sam im odgovorio da mi je žao, ali takav sam kakav sam", kazao je legendarni glazbenik koji je ideju za frizuru uzeo od Elvisa Presleya.

image
Tom Jones s Elvisom Presleyjem i njegovom ženom Priscillom Presley.
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Objasnio je da su ga već tada pokušali promijeniti, ukalupiti i navesti da radi što oni žele. "Rekli su da je Elvisov stil zastario, što ja nisam htio ni čuti. 'Ni u mom srcu, ni u mislim', rekao sam im", dodao je Jones.

No, ovakvi komentari glazbenika u nastajanju tada nisu pokolebali jer je bio odlučan da uspije, što mu se i ostvarilo. "U Walesu mi je bilo dobro pa ne vidim veliku razliku između Walesa i Engleske - svi govorimo engleski, u čemu je onda stvar?", upitao je svoje šefove.

Od tada, sir Tom Jones je na britanskim glazbenim ljestvicama 36 puta bio na vrhu te 19 puta u SAD-u. Neke od njegovih hitova koji su se tada vrtjeli na radiju bili su "It's Not Unusual", "What's New Pussycat", "She's A Lady" i "Delilah".

Jones je također redoviti mentor slavnih u britanskom izdanju showa "The Voice". Tamo često dijeli anegdote iz svog života, otkriva imena svojih poznatih prijatelja i dijeli mudre riječi kada je u pitanju život pop zvijezde.

Baka mu spasila život

Prošle godine navršio je 80. godina, povodom čega je ispričao simpatičnu, ali i zastrašujuću anegdotu s početka njegovog života. Kada ga je rodila njegova majka Freda, bio je neobično tih pa su liječnici zaključili da se dijete rodilo mrtvo. No, njegova baka je uzela stvar u svoje ruke.

Čitajte i: Tom Jones teško se nosi s odlaskom supruge: 'Proganja me osjećaj krivnje'

image
Tom Jones na koncertu 'Elvis Forever' u Hyde Parku u Londonu.
ANTHONY UPTON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Nisam plakao kao druga djeca pa su mislili da sam mrtvorođenče. Babica je rekla mojoj majci: 'Žao mi je, ne diše'. Hvala Bogu da je moja baka bila tamo", ispričao je Jones te nastavio: "Rekla je: 'Samo trenutak' i donijela kantu s hladnom vodom. Primila me za gležnjeve, umočila me u nju, par puta zanjihala i tako mi spasila život".

Linker
24. travanj 2024 19:20