Idris Elba sa suprugom Sabrinom na premijeri mjuzikla Cats
 MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Boluje od astme

Idris Elba na meti žestokih kritika: Zaražen koronom, a priznao da je jednu osobu doveo u opasnost

Popularni britanski glumac obratio se javnosti nakon objave da je zaražen koronavirusom. U rizičnoj je skupini pacijenata, no ljudi ga zbog jedne stvari žestoko osuđuju.

Glumac Idris Elba našao se na meti kritika nakon što je priznao da je zaražen koronavirusom. Ništa ne bi bilo problematično da sami video objave nije snimio u društvu svoje supruge Sabrine. Ona je kraj njega tijekom izolacije, a kritičarima se to ne čini kao najpametnija ideja. Naime, manekenki virus nije potvrđen.

Britanska vlada preporučila je, naime, da bi oni koji su pogođeni trebali biti u samoizolaciji koja uključuje i izolaciju od članova obitelji. Na Twitteru je obožavateljima otkrio da je jučer bio dobar dan jer je svojim priznanjem otvorio temu i razgovor oko koronavirusa.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 19: Sabrina Dhowre (L) and Idris Elba attend the wedding of Prince Harry to Ms Meghan Markle at St George's Chapel, Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England. Prince Henry Charles Albert David of Wales marries Ms. Meghan Markle in a service at St George's Chapel inside the grounds of Windsor Castle. Among the guests were 2200 members of the public, the royal family and Ms. Markle's Mother Doria Ragland.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Getty Images

Sabrina je željela biti uz mene, danas se testirala.

"Mislim da je ljudima sve postalo stvarnije. Definitivno jest za mene i moju obitelj. Puno je pozitivnih reakcija, a neke su i negativne. Sabrina je dobro, danas se testirala i zahvalni smo na tome. Generalno, ona je dobro. Nervozna je, zabrinuta. Da pojasnim, željela je biti uz mene. Koliko god sam je želio zadržati sigurnom, razgovarali smo o mogućnosti da je i ona zaražena, izračunali smo rizike", rekao je Elba.

Virus pokupio od supruge kanadskog premijera?

"Kada se ovako nešto događa na svijetu, ljubav je sve što imate i možete dobiti, tko sam ja da odbijem potporu svoje supruge?", zapitao se britanski glumac. Indirektno je otkrio i da je virus dobio od supruge kanadskog premijera Justina Trudeaua. Bio je na istom događanju sa Sophie Trudeau, zajedno su i pozirali te ubrzo oboje shvatili da su pozitivni na virus.

(FILE) Idris Elba Tests Positive for Coronavirus COVID-19. Idris Elba has tested positive for coronavirus, the actor said on Monday, March 16, 2020 on Twitter. BEVERLY HILLS, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - FEBRUARY 24: Model Sabrina Dhowre and husband/actor Idris Elba arrive at the 2019 Vanity Fair Oscar Party held at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 24, 2019 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States., Image: 506995454, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights***, Model Release: no, Credit line: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia
Idris Elba sa suprugom Sabrinom na zabavi Vanity Faira uoči dodjele Oscara 2019. godine

Imam problema s respiratornim sustavom, no zasad je sve u redu.

"Teško je reći kada sam virus dobio, no znam da sam bio u kontaktu sa zaraženom osobom 4. ožujka. Moguće je da sam na koronavirus pozitivan otad, no teško je reći, mogao sam se zaraziti bilo kada. Ono što znam sa sigurnošću jest da sam mu izložen bio 4. ožujka". S obzirom na to da je tada sa Sophie Trudeau prisustvovao humanitarnom događaju, lako je zaključiti na što je Elba mislio.

Zabrinut je, dodao je, zbog ugroženosti respiratornog sustava. Naime, cijeli život boluje od astme pa je u skupini ugroženijih pacijenata. "Imam astmu pa sam u skupini visokorizičnih. Imam problema s respiratornim sustavom, no zasad je sve u redu. Naravno, zabrinut sam što nosim virus, zabrinut sam zbog astme, no zasad se osjećam dobro", zaključio je glumac u obraćanju javnosti.

Celebrities and politicians who have been tested positive for Coronavirus Covid-19. Idris Elba., Image: 238601506, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia
Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia
Idris Elba na snimanju povodom predstavljanja dokumentarca "Mandela, My Dad And Me"

Linker
21. travanj 2024 15:26