Getty Images
Na koje ime se vi kladite?

Ime kraljevske bebe još se ne zna, ovo su favoriti koji najbolje stoje na kladionicama

Meghan Markle i princ Harry postali su ponosni roditelji dječaka - presretni princ obratio se javnosti i kazao da su mama i sin odlično, no da još uvijek razmišljaju o imenu koje će mu nadijenuti.

Britanske kladionice već neko vrijeme imaju svoje favorite kada je u pitanju ime koje će kraljevski par dati svom prvom djetetu. Dok je većina smatrala da će se roditi djevojčica, na svijet je došao sin.

Nakon što je otkriveno da je Meghan rodila zdravog sina, oklade se polažu u muška imena od kojih su neki prijedlozi favoriti od početka. Princ Harry rekao je kako još uvijek razmišljaju o imenu, iako su imali dovoljno vremena s obzirom na to da je Meghan prenijela trudnoću.

Doduše, kraljevska je tradicija da se ime djeteta ne objavljuje odmah nakon rođenja, već nekoliko dana poslije. Tako smo za ime princa Louisa, trećeg djeteta princa Williama i vojvotkinje Catherine, čekali četiri dana, dok su imena princa Georgea i princeze Charlotte otkrivena nakon dva. Ipak, to nije uopće dugo s obzirom na to da se Williamovo ime čekalo tjedan dana, a kraljica Elizabeta je ime prijestolonasljednika birala još duže - tek nakon mjesec dana otkriveno je da se njezin prvorođeni sin zove Charles. Ipak, možda odluče kopirati objavu Harryjevog imena: princeza Diana i princ Charles otkrili su ga već idućeg dana.

I dok se čeka trenutak objave, situacija na kladionicama mijenja iz minute u minutu, no na prvom mjestu se najčešće pojavljuje ime Arthur koje se izmjenjuje s imenom James. Slijede ga ostala tradicionalna imena - Alexander i Albert, Philip i Thomas, a u igri se još nalaze Benjamin, Sebastian, Harry, Charles i Matthew. Mnogi smatraju kako bi vojvoda i vojvotkinja mogli iznenaditi odabir netradicionalnog imena, odnosno pronaći inspiraciju u američkim tradicionalnim imenima, a bivša glumica bi se mogla povesti i za trendom neobičnih imena koji trenutačno vlada među zvijezdama.

LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 17: Britain's Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex, visit the Nelson Mandela Centenary Exhibition at Southbank Centre's Queen Elizabeth Hall on July 17, 2018 in London, England.

This exhibition explores the life and times of Nelson Rolihlahla Mandela (1918 ? 2013) and marks the centenary of his birth. It provides insight into Mandela?s journey from young freedom fighter to becoming the inspiration for an international movement against South Africa?s violent and oppressive apartheid system. The exhibition is jointly curated by the Apartheid Museum in South Africa, the British Anti-Apartheid Movement Archives, and the Southbank Centre. The royal couple met Nelson Mandela's friends Paul and Adelaide Joseph., Image: 378111535, License: Rights-managed, Restrictions: *** UK OUT FOR 28 DAYS FROM DATE OF CAPTION - GETTY OUT ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Barcroft Media
Profimedia, Barcroft Media

Dok se još nije znao spol djeteta, od ženskih imena predvodili su prijedlozi Alice, Victoria i Diana, po prinčevoj tragično preminuloj majci, a nametnulo se i novo ime kao favorit - Ivy. Ovo moderno ime podsjetilo je na kćer slavnog para Beyonce i Jay-Zja čija se kćer zove Blue Ivy. Recite nam u anketi - koje ime za bebu od Sussexa je vaš favorit?

Linker
17. travanj 2024 11:38