Pobijedila strahove

‘Imuna na strah‘ u društvu akrobata: Finalistica The Voicea spojila ljubav prema glazbi i plesu

Mlada pjevačica iz Splita na snimanju spota za svoju novu pjesmu prvi se put okušala u plesu na svili, uz pomoć dvoje akrobata.

Šira javnost upoznala ju je kao finalisticu treće sezone showa The Voice Hrvatska, a došao je trenutak da se ova mlada splitska pjevačica predstavi i samostalnim glazbenim radom. Nakon što je nedavno predstavila debitantski singl ”Imuna na strah“, Albina objavljuje i prateći spot! Video je snimljen u zagrebačkom kazalištu Komedija, u suradnji s timom predvođenim redateljicom Sandrom Mihaljević. Pjevačica je tom prilikom spojila ljubav prema glazbi i plesu te se po prvi put okušala u penjanju na svilu, u čemu su joj pomogli hrvatski plesači i akrobati Emil Kuzminski i Mateja Ivanković.

“Snimanje ovog spota je bilo jedno jako zanimljivo iskustvo. Sandra Mihaljević je smislila ideju koja je bila prilično ambiciozna i posebna - scenarij kao da je rađen za neki film, zbog čega je i proces nastajanja videa bio izazovan. Emil i Mateja, koja je u spotu odradila tehničke pokrete koje ja nisam mogla, imali su jako važnu ulogu tijekom čitavog snimanja; bili su profesionalni, pristupačni i nije mi bilo teško opustiti se uz njih. Sve vratolomije radili smo s visine, koje se inače plašim, zbog čega vidim simboliku u povezanosti spota i teme pjesme. Drago mi je da sam imala priliku okušati se u takvom nečem i presretna sam jer smo uspjeli realizirati tu ideju, Sandra i tim su odradili odličan posao. Jako sam zadovoljna, nadam se da će vam se spot svidjeti”, izjavila je Albina.

Pogledajte video

Uz nju, riječi hvale o čitavom procesu snimanja imao je i plesačko-akrobatski duo, koji se također pojavljuje u spotu: “Na snimanju nam je bilo zabavno i opušteno, uz takvu ekipu ne može biti drugačije", rekao je par akrobata.

'Albina je veliki profesionalac, jako draga osoba s predivnim glasom koja se bez straha okušala u penjanju na svilu. Sve je odradila kao od šale, jako nam je drago što nam je ukazala povjerenje', kazali su akrobati.

"Ne bismo imali ništa protiv da se ovo iskustvo ponovi”, komentirali su Emil i Mateja.

Pjevačica je tijekom snimanja spota surađivala s timom sastavljenim od imena zaslužnih za zamijećene spotove hrvatskih glazbenika. Uz Sandru Mihaljević, koja potpisuje režiju, montažu i kameru, dio čitave priče bili su Igor Ivanović (fotografija, kamera, montaža, boja), Amir Mulić (rasvjeta), Katrin Mraković (asistent produkcije) i Ivan Vranjić (kamera).

Glazbeni perfekcionist

“Bilo je posebno zadovoljstvo raditi s mladom i talentiranom Albinom te nevjerojatnim Emilom i Matejom. Albina se potpuno prepustila ulozi i sa smiješkom na licu otisnula u visine kazališta Komedije. Kako kaže naslov pjesme, doista je imuna na strah. Snimali smo do dugo u noć, ali u nijednom trenutku nisam na Albininom licu vidjela umor. Činilo se da doista uživa u svakom trenutku snimanja, kao što uživa u vlastitoj pjesmi. Sigurna sam da se to vidi i čuje”, komentirala je Sandra Mihaljević.

Singl “Imuna na strah” snimljen je u suradnji s cijenjenim hrvatskim autorom i producentom Branimirom Mihaljevićem (Oliver Dragojević, Nina Badrić, Željko Bebek, Franka Batelić...) te Tihanom Buklijaš Bakić, jednom od najprisutnijih voice-over artista u hrvatskom eteru. Kao glazbeni perfekcionist, Albina je pjesmi u fazi nastajanja poklonila čitavu pažnju. "Kad radim na nekom projektu volim se tome u potpunosti posvetiti. Moja prva pjesma nije bila iznimka; bila sam u tome i glavom i srcem. Jako me veseli sve što se događa, znam da sam na pravom putu“, kazala je Albina.

image
Pjevačica Albina izdala je spot za pjesmu 'Imuna na strah'.
UNIVERSAL MUSIC

Objava pjesme "Imuna na strah“ nije Albinin prvi istup u glazbeni svijet. Splićanka je odrasla u obitelji koja je njegovala kreativno izražavanje kroz pjevanje, a prisutnost glazbe od ranog djetinjstva učvrstila je i njenu privrženost sceni. Za to je velikim dijelom zaslužan i "Music Talents“, glazbeno-edukativni projekt kojem se pridružila kao osmogodišnjakinja. Umjetničko sazrijevanje, koje je oblikovalo i šestogodišnje iskustvo sviranja klavira u glazbenoj školi, pjevačica je dodatno definirala i tijekom srednjoškolskih dana nastupom u mjuziklu Little Shop of Horrors, čija se priprema odvijala u Hrvatskome narodnom kazalištu u Splitu i koji ističe kao jednu od prekretnica u njenom životu. Spomenuto joj je iskustvo dalo priliku da otkrije mogućnost interpretiranja emocija kroz ples i glumu, koje i danas voli kombinirati s pjevanjem. Sva ta iskustva u glazbeno-scenskom okruženju formirala su Albinu kao pjevačicu koju je šira publika imala priliku početi upoznavati ove godine tijekom showa The Voice Hrvatska, a sada i kroz svoju prvu pjesmu objavljenu u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska.

Linker
19. travanj 2024 07:46