UNITED ARTISTS - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA
Zbogom, Tanya

Ipak je više nema: Nakon dezinformacija o njenoj smrti slavna Bondova djevojka je preminula

Glumica Tanya Roberts, otkrio je njen publicist, umrla je od infekcije mokraćnog sustava u bolnici u Los Angelesu dan nakon što su povučeni prerani izvještaji o njezinoj smrti.

Glumica Tanya Roberts, otkrio je njen publicist, umrla je od infekcije mokraćnog sustava u bolnici u Los Angelesu dan nakon što su povučeni prerani izvještaji o njezinoj smrti.

Glumica Tanya Roberts, koju mlađe generacije pamte po ulozi u seriji "Lude sedamdesete", a starije po ulozi geologinje Stacey Sutton u filmu o Jamesu Bondu "A View To A Kill", sada je i službeno - preminula je u ponedjeljak, 4. siječnja u 66. godini. Dolazi ta vijest samo nekoliko dana nakon dezinformacija da je umrla u subotu što je njezin dugogodišnji partner Lance O'Brien, nakon napisa svjetskih medija, odmah opovrgnuo.

image
S Rogerom Moorom u Bond filmu 'A View To Kill'.
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Naime, Tanya se srušila na Badnjak u svom domu u Hollywoodu te su je hitno odveli u bolnicu i stavili na respirator. Iako su prvotno govorili kako nije poznat uzrok hospitalizacije pa čak i spominjali covid-19, u najnovijem izvidu njen je publicist potvrdio kako je uzrok smrti infekcija mokraćnog sustava koja se zakomplicirala. Bolesti je Roberts podlegla kasno u ponedjeljak nakon što se infekcija proširila na njezin bubreg, žučni mjehur, jetru, a zatim i u krvotok, rekao je Mike Pingel za AFP.

Glumica koju su nazivali djevojkom izvanzemaljske pojavnosti, a njene oči opisivali da su boje "sedmog neba" rođena je 1955. kao Victoria Leigh Blum u New Yorku, iz kojeg se u ranoj dobi zbog razvoda roditelja preselila u preselila u kanadski Toronto. S 15 je napustila dom i stopirala natrag do New Yorka, gdje je izgradila uspješnu manekensku karijeru, a kasnije je studirala glumu.

image
Tanya u 'Ludim sedamdesetima'.
LFI/PHOTOSHOT/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Između 1980. i 1981. bila je dio serije "Čarlijevi anđeli", 1985. glumila je Bondovu djevojku Stacey Stutton, a kasnije Midge Pinciotti, majku crvenokose Donne u seriji "Lude sedamdesete" uz Ashtona Kutchera i Milu Kunis.

Ipak, Tanya je napustila seriju kako bi se posvetila bolesnom suprugu Barryju Roberts koji je preminuo 2006.. S njim je bila čak 32 godine u braku, ali nisu imali djece. Do smrti je bila u vezi s glazbenikom Lanceom O'Brienom, a iza sebe je ostavila sestru.

Osim u navedenim filmovima i serijama, ostvarila je i još uspješnih uloga - u filmovima "Body Slam", "Twisted Justice", "Purgatory" i "Legal Tender".

Linker
26. travanj 2024 04:44