FOTOGRAFIJE: RTL
film umjesto zabave

Iz pijeteta prema žrtvama potresa RTL mijenja novogodišnji program

S obzirom na razoran potres koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, a osjetio se i u cijeloj Hrvatskoj te susjednim zemljama, te zbog pijeteta prema žrtvama i suosjećanja prema svim stradalima, RTL neće prema prvotnom planu prikazivati TV show „U novu godinu s Đurom“, nego film o najvećem borcu za pravdu - Robinu Hoodu.

Novogodišnja večer počinje nakon središnje informativne emisije „RTL Danas“, kada će gledatelji moći vidjeti emisiju „Dobra strana 2020.“ koju uređuje i vodi Jelena Pajić. Cilj je emisije pokazati kako je godina koju su obilježili koronavirus i potres u Zagrebu imala i svoje lijepe, tople trenutke, a Jelena Pajić otkriva da i nije bilo toliko teško pronaći dobre priče kako bi se na prvu pomislilo. Za potrebe snimanja emisije, Jelena je sa snimateljskom ekipom putovala diljem Hrvatske, a što su sve snimili, gledatelji mogu vidjeti u četvrtak u 20 sati.

„Baš s obzirom na godinu koja je svima bila izazovna, mnogima i vrlo teška, dobila sam ideju napraviti nešto što je kontra svemu tome - pokazati da je bilo događaja, priča i ljudi koji su godinu učinili emotivnom, poticajnom i pozitivnom!“ kaže Jelena i dodaje kako ne može izdvojiti nijednu priču koja joj je najviše prirasla srcu zato što su sve posebne, svaka na svoj način.

Odmah poslije „Dobre strane 2020.“, točnije u 21.30 sati, počinje filmski spektakl „Robin Hood“ s holivudskim glumcem Russellom Croweom, koji je još jednom potvrdio kako je stvoren za uloge karizmatičnih heroja.

Negdje na pola puta između legende i istinitih događaja, daleko od utjecaja romantike, velik filmaš Ridley Scott (Blade Runner, Alien, Prometheus, Gladiator), snimio je „Robina Hooda“. Scottov Hood ima manje vrlina te je predstavljen kao pravi ratnik, čovjek svog vremena, a cijela priča, odnosno redateljeva vizija, čini se realnija od prijašnjih „mekanih“ verzija o odmetniku koji se krije u šumi. Scott je tražio Russella Crowea za glavnu ulogu, očito imajući na umu njegovu čvrstu i prgavu narav, koja je tako dobro funkcionirala u „Gladijatoru“. U ostalim ulogama našao se niz velikana poput Cate Blanchett kao Marion Loxley, Maxa von Sydowa, Williama Hurta i drugih.

ČITAJTE I:

Transfer o kojem se priča: Nakon 13 godina na HTV-u, voditeljica je spremna za novi izazov

Jelena Pajić odlučila se na drastičan rez: Od nedavno nosi dječačku frizuru

Jelena Pajić: Ne sumnjam u svoju odluku

Linker
27. rujan 2021 03:17