Instagram
ROMANSA DOSTOJNA FILMA

Jedna od najljepših ljubavnih priča nogometnog svijeta: ‘Rekao sam da će mi ta djevojka postati žena‘

Proslavljeni veznjak Ivan Rakitić i njegova supruga Raquel u travnju slave osam godina braka i deset godina od sudbonosnog susreta. Njihova romansa za mnoge je jedna od najljepših u nogometnom svijetu.

Svi su ljubavni počeci posebni na svoj način, no ako se za neke supružnike može reći da su se upoznali filmski onda su to Ivan Rakitić i Andalužanka Raquel. U lijepu brinetu popularni Raketa zaljubio se istog dana kada je prvi put posjetio njezinu rodnu Sevillu. Tu je noć s bratom krenuo proslaviti novi ugovor s klubom Sevilla, a igrom slučaja sjeli su baš u kafić u kojem je radila Raquel. Za oboje je to bila ljubav na prvi pogled, iako je našem nogometašu rođenom u Švicarskoj trebalo sedam mjeseci da svoju suprugu privoli na prvi spoj.

Dugo ju je nagovarao da izađe s njim na spoj

- Negdje oko ponoći nagovorio sam brata Dejana, koji mi je i menadžer, da odemo na piće u grad. Sjeli smo u prvi kafić i čim sam ugledao Raquel, koja je tamo radila kao konobarica, rekao sam mu da će mi ta prelijepa djevojka postati žena. Iako mi je trebalo dugo da je privolim da iziđe sa mnom na spoj, znao sam da joj se sviđam jer me nikada nije odbila, samo se izvlačila da nema vremena. A kako je govorila samo španjolski, sporazumijevali smo se rukama, poput Tarzana i Jane - sve dok ga ja nisam naučio – ispričao je Rakitić u svom jedinom velikom intervju koji je 2015. dao magazinu Gloria.

image
Ivan Rakitić i Raquel Mauri u braku su osam godina, tijekom kojih su dobili dvije djevojčice.
Saša Burić/CROPIX

Čitajte i: Za krizu ne znaju! Rakitić je Raquel osvajao dulje nego Ligu prvaka, no nije požalio

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i dugogodišnji igrač Barcelone koji od lani opet nosi dres Seville, Raquel je oženio u travnju 2013., poslije točno dvije godine veze, a njegova prosidba jednako je dostojna filmskog platna.

- Rekao sam joj da organiziram zabavu u našem tapas baru koji smo neko vrijeme držali u Sevilli. No, umjesto glazbe i puno ljudi, dočekao ju je potpuno prazan bar: u sredini je bio samo stol za nas dvoje, s cvijećem i svijećama. Nakon večere kleknuo sam pred nju, izvadio prsten s briljantom i umjesto uobičajenog "Hoćeš li..." izrekao sam joj svoje ljubavne zavjete - prisjetio se u istom intervju Raketa, koji je taj događaj opisao kao najljepši dan u životu, uz rođenje njegovih dviju kćerkica, uskoro petogodišnje Adare te tri godine starije Atlehee.

Čitajte i: Životni put Ivana Rakitića! Otac mu se odrekao snova zbog siromaštva, no on je sve ostvario

Rakitić i njegova Raquel, koji su dvije godine nakon građanskog vjenčanja zavjete ponovili u jednoj crkvi u Sevilli, i danas su ludo zaljubljeni. Par koristi svaku prigodu da na društvenim mrežama razmjeni nježnosti pa je tako Rakitić ovih dana svojoj supruzi uz njihovu zajedničku fotografiju iz Sevillle napisao da je - uz nju sve savršeno. Nema sumnje da će romantični Rakitić svojoj supruzi u travnju prirediti i savršeno iznenađenje za njihove dvije obljetnice ljubavi.

Linker
22. listopad 2021 16:11